LEGO Ideas-project The Castle in the Forest ontvangt vereiste support

LEGO Ideas

LEGO gebruikte het Ideas-project The Pirate Bay om het klassieke piratenthema terug te brengen met de Piraten van Barracuda Baai en een nieuw ontwerp zou mogelijk ook het Forestmen-thema nieuw leven kunnen inblazen. Het LEGO Ideas-project Castle in the Forest heeft namelijk de mijlpaal van 10.000 stemmen en bereikt en is daarmee de 15e set die wordt meegenomen in de eerste reviewronde van 2020, waarbij LEGO gaat beslissen of het project een commerciële release krijgt. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

The Castle in the Forest

Volgens de ontwerper bestaat het kasteel in het bos uit iets meer dan 2000 stenen en het project had het slechts 85 dagen nodig om 10.000 stemmen te bereiken. Het is het vierde snelste ontwerp in de geschiedenis van LEGO Ideas. De basis voor het kasteel is de LEGO Forestmen-serie, waarvan de eerste set in 1987 verscheen. Het ontwerp van fan-ontwerper poVoq is geïnspireerd op drie verschillende Forestmen-sets: LEGO 6066 Camouflaged Outpost, 6077 Forestmen’s River Fortress en 6054 Forestmen’s Hideout.

De ontwerper heeft de drie sets aangepast en gecombineerd om een groter kasteel te creëren. Het totale pakket bestaat uit 5 minifiguren, een paard en twee eekhoorns, die tot op heden nog niet bestaan in de wereld van LEGO.

Het idee lijkt een prachtige kans te zijn voor LEGO om de Forestmen-serie nogmaals terug te brengen. Aan de andere kant heeft LEGO al bekendgemaakt dat Medieval Blacksmith een commerciële release krijgt, waarmee het bedrijf al een project met een middeleeuws thema in ontwikkeling heeft.

De huidige beoordelingsfase laat verdere ontwerpen toe tot eind april of begin mei en bestaat inmiddels uit 15 ontwerpen. Tot dusver hebben de volgende ideeën de grens van 10.000 stemmen doorbroken:

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

2 Reacties

  1. Ziet er prachtig uit! Jullie pagina geeft steeds leuke tips en goede blog posten.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten