LEGO Ideas-project Violin volgende kanshebber in eerste reviewronde 2021

LEGO Ideas

We hebben al een piano in LEGO-vorm gekregen dankzij het Ideas-platform, maar mogelijk kunnen we daar in de toekomst ook nog een viool aan toevoegen. Het LEGO Ideas-project Violin heeft vandaag namelijk de magische mijlpaal van 10.000 stemmen bereikt en is daarmee alweer de 40ste inzending die kans maakt op een commerciële release. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

LEGO Violin

De creatie is door Samuel Ho uit Macau ontworpen. Eerst ontwierp hij de viool op de computer en nadat hij tevreden was met het resultaat volgde een echte LEGO-versie op een schaal van 1:1 gemaakt van 1029 stenen. De viool is het muziekinstrument dat bekend staat als de koningin onder de muziekinstrumenten. Met zijn kenmerkende gebogen lichaam in de vorm van een zandloper die prachtige tonen produceert.

Roodbruine 1x12x3 bogen worden gebruikt met een combinatie van tegels om de unieke rondingen van een viool na te bootsen. Naast het gebogen lichaam was het volgens Ho een moeizame taak om de gedetailleerde onderdelen van de viool te bouwen, zoals de scroll, kinsteun, f-gaten, brug, snaren en stemknoppen.

Het project werd door LEGO Ideas-gebruikers erg positief ontvangen en had slechts 66 dagen nodig om het benodigde aantal stemmen binnen te halen.

In de LEGO Shop is vandaag weer een nieuw cadeau bij aankoop beschikbaar: LEGO 40689 Firework Celebrations. Je ontvangt de GWP bij alle aankopen vanaf €85 in de periode van 28 juni tot en met 7 juli 2024. De promotie is ook van toepassing op pre-orders en sets die op nalevering staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten