LEGO Ideas-projecten Jaws en Cat krijgen commerciële release

LEGO LEGO Ideas

LEGO heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de derde LEGO Ideas-reviewronde van 2022. Uit een totaal van 35 ontwerpen zijn Jaws van Jonny Campbell (Diving Faces) en Cat van Damian Andres (The Yellow Brick) geselecteerd als de projecten die in de toekomst een commerciële release krijgen. Het is nog onbekend wanneer de sets zullen verschijnen, maar dat zal vermoedelijk pas in 2024 gaan gebeuren.

LEGO Ideas

Naast de onderstaande ontwerpen zijn er nog verschillende andere LEGO Ideas-ontwerpen die in de nabije toekomst worden verwacht. Het gaat hier om de volgende projecten:

Jaws

Het LEGO Ideas-project JAWS bereikte op 8 november 2022 de mijlpaal van 10.000 stemmen. JAWS is ontworpen door LEGO Ideas-gebruiker Diving Faces en het idee had 238 dagen nodig om voldoende stemmen binnen te halen. In november 2020 was het project ook al succesvol, maar de set werd destijds niet door LEGO uitgekozen.

In vergelijking met zijn eerste ontwerp zien we kleine veranderingen, waaronder een ander kleurenschema van het schip en zijn er ook enkele kleine dingen op het dek veranderd. De haai heeft ook een facelift gekregen: de bek werd spitser gevormd en lijkt agressiever dan in de eerste versie.

Het project is natuurlijk gebaseerd op de film uit 1975 geregisseerd door Steven Spielberg en de roman uit 1974 van Peter Benchley. De set bevat minifiguren van Martin Brody, Matt Hooper en Quint en daarnaast mag de bekende haai met de bijnaam Bruce natuurlijk niet ontbreken.

Diving Faces heeft besloten de iconische boot, Orca, en een uit stenen gebouwde haai te maken. In totaal zijn ongeveer 1600 stenen gebruikt, waarvan 1.050 voor de Orca en 550 voor de haai. De boot is voorzien van een gedetailleerd interieur met veel materiaal om te vissen en de beroemde gele vaten – ‘not with 3 he can’t’.

Cat

De tweede winnaar is Cat van Damian Andres en hij heeft zich voor dit project laten inspireren door zijn eigen kat. Het huidige model bestaat uit 1972 stenen en is 30,4 cm hoog 20,3 cm diep en 17,8 cm breed. Het geheel bestaat uit de kat, een mix van de Birmaan en Siamees, een kom met melk en een visgraat.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten