LEGO Ideas Ruined House volgende set die kans maakt op commerciële release

LEGO Ideas

LEGO gaat het met de eerste reviewronde van 2020 druk krijgen, want Ruined House is alweer het 18e LEGO Ideas-project dat de mijlpaal van 10.000 supporters heeft bereikt. Het ontwerp van LEGO Ideas-gebruiker Kirteem had slechts 75 dagen nodig om de vereiste support te ontvangen. Onbekend is nog hoeveel stenen er zijn gebruikt voor het huidige ontwerp. LEGO gaat later dit jaar beslissen of het project een commerciële release krijgt. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

LEGO Ideas Ruined House

Het vervallen huis is in onze ogen een origineel idee en een prachtig ontwerp met veel details. De woning bestaat uit een voorentree, een achtertuin, een begane grond, een eerste verdieping en een zadeldak. De muren zijn gemaakt van met baksteen beklede kleibakstenen. Het metselwerk van het gebouw is sterk verbrijzeld, gedeeltelijk ingestort en geruïneerd door veroudering en zware weersomstandigheden, waardoor veel van de bakstenen onder de gipscoating en veel scheuren zichtbaar zijn geworden.

Op de begane grond is nog een oude keuken en een eetkamer te onderscheiden. De keuken heeft een kapotte gootsteen, een paar kasten, een klein gasfornuis en een open haard. Sommige houten balken van de eerste verdieping hangen aan het plafond, andere zijn al in de keuken gevallen. Een deur geeft toegang tot de eetkamer, waar een houten trap is die gedeeltelijk los staat van de muur en toegang geeft tot de eerste verdieping.

De eerste verdieping is zo vervallen dat de kamers niet van elkaar te onderscheiden zijn. Overal op de vloer zijn grote gaten, die de balken eronder laten zien. Er blijven maar heel weinig objecten op de vloer, zoals bijvoorbeeld een versleten stoel en een kleine ladekast. De bakstenen, dakpannen, ruiten en glas zijn overal verspreid.

De achtertuin ligt aan de rechterzijde van de woning. Het is omgeven door een gedeeltelijk ingestorte muur en een boom die dreigt op het huis te vallen. Naast de boom staat een oude houten bank. Onderaan de achtertuin is een bruine pad verborgen.

De huidige beoordelingsfase laat verdere ontwerpen toe tot eind april of begin mei en bestaat inmiddels uit 18 ontwerpen. Tot dusver hebben de volgende ideeën de grens van 10.000 stemmen doorbroken:

 

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten