LEGO Ideas Ruined House volgende set die kans maakt op commerciële release

LEGO Ideas

LEGO gaat het met de eerste reviewronde van 2020 druk krijgen, want Ruined House is alweer het 18e LEGO Ideas-project dat de mijlpaal van 10.000 supporters heeft bereikt. Het ontwerp van LEGO Ideas-gebruiker Kirteem had slechts 75 dagen nodig om de vereiste support te ontvangen. Onbekend is nog hoeveel stenen er zijn gebruikt voor het huidige ontwerp. LEGO gaat later dit jaar beslissen of het project een commerciële release krijgt. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

LEGO Ideas Ruined House

Het vervallen huis is in onze ogen een origineel idee en een prachtig ontwerp met veel details. De woning bestaat uit een voorentree, een achtertuin, een begane grond, een eerste verdieping en een zadeldak. De muren zijn gemaakt van met baksteen beklede kleibakstenen. Het metselwerk van het gebouw is sterk verbrijzeld, gedeeltelijk ingestort en geruïneerd door veroudering en zware weersomstandigheden, waardoor veel van de bakstenen onder de gipscoating en veel scheuren zichtbaar zijn geworden.

Op de begane grond is nog een oude keuken en een eetkamer te onderscheiden. De keuken heeft een kapotte gootsteen, een paar kasten, een klein gasfornuis en een open haard. Sommige houten balken van de eerste verdieping hangen aan het plafond, andere zijn al in de keuken gevallen. Een deur geeft toegang tot de eetkamer, waar een houten trap is die gedeeltelijk los staat van de muur en toegang geeft tot de eerste verdieping.

De eerste verdieping is zo vervallen dat de kamers niet van elkaar te onderscheiden zijn. Overal op de vloer zijn grote gaten, die de balken eronder laten zien. Er blijven maar heel weinig objecten op de vloer, zoals bijvoorbeeld een versleten stoel en een kleine ladekast. De bakstenen, dakpannen, ruiten en glas zijn overal verspreid.

De achtertuin ligt aan de rechterzijde van de woning. Het is omgeven door een gedeeltelijk ingestorte muur en een boom die dreigt op het huis te vallen. Naast de boom staat een oude houten bank. Onderaan de achtertuin is een bruine pad verborgen.

De huidige beoordelingsfase laat verdere ontwerpen toe tot eind april of begin mei en bestaat inmiddels uit 18 ontwerpen. Tot dusver hebben de volgende ideeën de grens van 10.000 stemmen doorbroken:

 

Het was een relatief rustige maand wat betreft nieuwe LEGO-sets, maar dat gaat in maart 2024 veranderen. Bouwers kunnen namelijk uitkijken naar meer dan 50 nieuwe LEGO-sets. Er zullen daarnaast verschillende promoties van start gaan, waaronder LEGO 40680 Flower Store en via deze pagina kun je nog een code genereren om LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue te bemachtigen als extra cadeau bij aankoop (GWP).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten