Tesla’s Cybertruck nu als project beschikbaar op LEGO Ideas

LEGO Ideas

Tesla-ceo Elon Musk wist de wereld te verbazen met de introductie van de volledig elektrische Cybertruck. De futuristisch uitziende truck is gemaakt van gepantserd metaal met ramen van gehard glas, hoewel dat glas tijdens de presentatie iets minder robuust bleek te zijn. Gezien de stormvloed aan reacties komt het misschien niet als een verrassing dat de Cybertruck inmiddels ook is nagebouwd met LEGO. Op LEGO Ideas is het Cybertruck-project beschikbaar gemaakt en in minder dan 48 uur zijn er al meer dan 1100 stemmen uitgebracht.

Cybertruck van LEGO

Het ontwerp is overduidelijk niet voor iedereen, echter leent het zich uitstekend voor een model van LEGO. Ontwerper BrickinNick heeft de Cybertruck met echte stenen nagebouwd en zijn alleen de kofferbak voor en de achterklep functioneel. Volgens de ontwerper kunnen andere functies en eigenschappen, zoals het openen van passagiersdeuren, een volledig interieur, opklapbare of uitschuifbare oprijplaten, het openen van laadpoorten, besturing, ophanging, de Tesla ATV op een later moment worden toegevoegd.

LEGO Ideas-projecten hebben 10.000 stemmen nodig om mee te worden genomen in een beoordelingsronde. LEGO kijkt daarbij naar de haalbaarheid van het ontwerp en de licentie die eventueel moet worden afgenomen.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten