UCS Chitty Chitty Bang Bang ontvangt support van 10.000 LEGO Ideas-gebruikers

LEGO Ideas

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag heeft LEGO Ideas-project UCS Chitty Chitty Bang Bang dan toch eindelijk de vereiste 10.000 stemmen ontvangen. Het ontwerp is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek en de muziekfilm, die in 1968 in première ging. De creatie van ontwerper Norders had in totaal 425 dagen nodig om deze mijlpaal te bereiken. Overigens is dit niet de eerste poging met dit model, echter werden er de vorige keer slechts 1688 stemmen uitgebracht.

LEGO Ideas UCS Chitty Chitty Bang Bang

LEGO Ideas UCS Chitty Chitty Bang Bang bestaat uit ongeveer 2000 stenen. Daarnaast zijn er minifiguren van Caractacus Pott en Truly Scrumptious gemaakt. Het ontwerp is gemaakt met stud.io en toont veel verchroomde en goudverchroomde onderdelen zoals het voertuig uit de film. De kans is klein dat de stenen ook daadwerkelijk door LEGO zullen worden geproduceerd. Dat is ook de reden waarom de ontwerper al twee realistische ontwerpen heeft gemaakt zonder deze stenen.

Het ontwerp van de wagen is zonder twijfel prachtig te noemen, maar het bemachtigen van een licentie zou een probleem kunnen worden. Bovendien vragen we ons af of een oude film als Chitty Chitty Bang Bang nog op veel interesse kan rekenen van de jongere LEGO-fans.

UCS Chitty Chitty Bang Bang is alweer de vierde set van 2020 met 10.000 stemmen. Dit zijn de overige vier:

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten