LEGO Marvel 76178 Daily Bugle

LEGO Marvel 76178 Daily Bugle is de ultieme sets voor alle Marvel-fans. Het model is door het Deense bedrijf voorzien van verhaallijnen die comicfans direct zullen herkennen en met 25 minifiguren is kun je alle epische actiescènes naspelen. Op 26 mei krijgt LEGO Marvel 76178 Daily Bugle (€299,99) een exclusieve VIP-voorverkoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. Een VIP-account is gratis en direct actief. Vanaf 1 juni is de set voor iedereen beschikbaar.

De Daily Bugle in LEGO-vorm is maar liefst 82 cm hoog en telt 3772 stenen. Het hoofdkantoor heeft vier verdiepingen en staat op een baseplate van 32 x 32 studs. Aan de bovenzijde zien we het Daily Bugle- en Posthorn-logo met aan de zijkant van het gebouw een rode brandtrap. LEGO heeft het gebouw aan alle kanten dichtgemaakt, maar bouwers kunnen de voorkant van enkele verdiepingen verwijderen om naar binnen te kijken, waardoor er ook uitstekend met de set is te spelen.

Er worden in totaal 25 minifiguren meegeleverd en dat is geen record, maar het is voor het eerst dat ze allemaal uniek zijn. Er zijn veel personages die nog nooit zijn getransformeerd tot een minifiguur. Het onderstaande overzicht toont alle minifiguren en de personages die dik zijn gedrukt zijn gloednieuw:

Mocht je geen Marvel-fan zijn, maar toch het gebouw aan je stad willen toevoegen dan is het goed om te weten dat de set compatibel is met de Modular Buildings Collection. LEGO Marvel 76178 Daily Bugle heeft de juiste baseplate en heeft ook een Technic-opening, waarmee je de set kan koppelen aan andere modulaire gebouwen.

De liftdeuren die zijn gebruikt voor LEGO Marvel 76178 Daily Bugle zijn slechts decoratief en ook zijn er geen deuren die leiden naar de brandtrap. De toegangsdeur van de Daily Bugle brengt bouwers naar de lobby met wachtplekken en een receptie. Men kan een glimp opvangen van de benedenverdieping door de bovenliggende verdieping te verwijderen of door een stuk van de muur aan de zijkant van het gebouw te verwijderen. Een groot scherm toont het laatste nieuws en ook is er een frisdrankautomaat.

Op deze verdieping bevinden zich de twee werkplekken van Ben Ulrich en Ron Barney, twee journalisten van de Daily Bugle. Naast talrijke beeldschermen hangen er ook geselecteerde krantenartikelen aan de muur. De kleine keuken heeft een afwasmachine, een koffiepot en een pak donuts voor in de pauze.

Op de derde verdieping vinden we het kantoor van Peter Parker, die af en toe voor de Daily Bugle werkt en er zijn brood verdient. Naast de foto van Spider-Man foto op zijn bureau, zijn er in de kamer ernaast veel aanwijzingen dat Peter een geheim dubbelleven leidt. Verwijzingen zijn de spin en het spinnenweb, maar ook de camera die Peter gebruikt om foto’s van zichzelf als Spider-Man te maken om deze later te verkopen aan de Daily Bugle. Verder zien we een pizzadoos, die doet denken aan Peter’s baan als pizzabezorger. De deur aan de achterkant leidt naar het balkon van de Daily Bugle, waar hij als Spider-Man snel de stad kan bereiken.

Bovenin het gebouw is het kantoor van hoofdredacteur J. Jonah Jameson, die de leiding heeft over de Daily Bugle en die het niet zo nauw neemt met de waarheid voor een goede krantenkop. Niet alleen neemt hij Spider-Man vaak in het ootje, hij heeft ook de schurkennamen van zijn tegenstanders bedacht. Naast het kantoor van Jameson staat het bureau van zijn secretaresse Betty Brant.

De grote rode belettering van de Daily Bugle is op het dak bevestigd op een hoogte van meer dan 50 cm. Naast de typografie van stenen staat ook het logo van de krant in het midden: een rode posthoorn. Achter de rode letters staat een typische New Yorkse watertoren en een lange antenne met verschillende schotelantennes. Dit is de perfecte plek om de duizelingwekkende gevechten tussen Spider-Man en zijn rivalen te ensceneren.

Laatste Nieuws

Geen content beschikbaar.
Volg
LEGO Marvel 76178 Daily Bugle
0
Gemiddelde gebruikersscore
0 stemmen
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Geen content beschikbaar.

Afbeeldingen

Geen content beschikbaar.

Wachtwoord Vergeten