Verpakking van LEGO-minifiguren gaat veranderen, vormen straks niet langer voelbaar

LEGO LEGO Minifigure Packs

LEGO gaat de manier veranderen waarop de minifiguren worden verpakt. Dat zal nog even duren, want volgens meerdere bronnen zal de nieuwe verpakking vanaf september 2023 beschikbaar zijn. Het Deense bedrijf maakt daarmee een nieuwe stap in de richting van duurzame verpakkingen, een verandering waar LEGO naar streeft voor al zijn producten in 2025. Later dit jaar zullen bijvoorbeeld bij enkele sets de plastic zakjes, waarin de stenen worden geleverd, worden vervangen door papieren varianten.

Lees ook →  LEGO 71034 Collectible Minifigures Series 23 onthuld

LEGO Minifigures

De verpakking van de LEGO-minifiguren moet in de nabije toekomst ook duurzaam worden en sinds 2019 wordt er al geëxperimenteerd met verschillende materialen. LEGO toonde onder andere al papieren zakken voor de LEGO-stenen en de LEGO VIDIYO Bandmates werden verpakt in kartonnen dozen. Voor de minifiguren komt er eveneens een nieuwe verpakking die gemaakt is van karton, waarbij het niet mogelijk is om de inhoud te achterhalen zonder de verpakking te beschadigen.

De huidige plastic blindbags.

Het zal er ook voor zorgen dat kopers niet langer kunnen voelen welke minifiguren zich achter het karton bevinden. Voor kopers zal het daardoor een stuk lastiger en duurder gaan worden om een complete collectie te verzamelen. Zelfs de aanschaf van een box met 36 minifiguren geeft niet de garantie van drie complete collecties.

LEGO heeft ook enkele afbeeldingen gedeeld van verschillende prototypes. De fabrikant beweert zelfs dat tijdens de testfasen met een steekproef van ouders en kinderen, meer dan 70% van de ondervraagden de nieuwe verpakking verkoos boven de oude. Het goede nieuws is dat de adviesprijs van €3,99 per minifiguur ongewijzigd blijft.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten