LEGO 80106 Story of Nian en LEGO 80107 Spring Lantern Festival vanaf 1 januari 2021 te koop

LEGO LEGO Seasonal

LEGO komt begin volgend jaar met twee nieuwe sets ter viering van het Chinees Nieuwjaar: LEGO 80106 Story of Nian en LEGO 80107 Spring Lantern Festival. De twee sets zijn vanaf 1 januari 2021 beschikbaar in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. Beide sets zullen exclusief door LEGO worden verkocht. Daarnaast werd LEGO Duplo 10943 Happy Childhood Moments aangekondigd voor Chinese peuters.

LEGO Chinees Nieuwjaar 2021

LEGO 80106 Story of Nian

De set LEGO 80106 Story of Nian komt met 6 minifiguren, 1 sneeuwman en 1 Nian en gaat op 1 januari 2021 in de verkoop voor €79,99 euro. Een van de minifiguren is een vermomde os vanwege het komende jaar van de os. Volgens de Chinese mythologie is Nian een beest dat leeft onder de zee of in de bergen en maakt deel uit van de Chinese nieuwjaarsmythe. Volgens de legende kwam het monster één keer per jaar langs om de inwoners van het dorp aan te vallen totdat de dorpelingen het met vuurwerk wegdreven. De Nian heeft namelijk een afkeer van harde geluiden en vreest de kleur rood.

LEGO 80107 Spring Lantern Festival

LEGO 80107 Spring Lantern Festival bestaat uit 8 minifiguren en een konijn. De set wordt vanaf 1 januari in de LEGO Shop aangeboden voor €109,99. Voor deze set wordt ook een os gebruikt, maar alleen als een gebouwde os op de achtergrond. Een interessant detail over het LEGO 80107 Spring Lantern Festival is het feit dat het ontworpen is om compatibel te zijn met LEGO Modular. Hij staat op een 32 × 32 bouwplaat en een 16 × 32 bouwplaat en is daardoor zeer geschikt als parkje tussen de woningen. De twee basisplaten zijn verbonden via twee Technic-pinnen.

LEGO Duplo 10943 Happy Childhood Moments

LEGO DUPLO Town Happy Childhood Moments speelt in op twee spannende momenten uit het leven van peuters in China: Chinees Nieuwjaar en de kleuterschool. Het kan Chinese ouders ondersteunen om hun kleuters de tradities van het nieuwe maanjaar bij te brengen en de belangrijkste vaardigheden om het leven op de kleuterschool op een speelse manier voor te bereiden. Het is ook de eerste LEGO Duplo-set die is aangepast voor Chinese kleuters.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten