LEGO Speed Champions 76899 Huracán Super Trofeo EVO en Urus ST-X gepresenteerd

LEGO Speed Champions

Het is al enige tijd bekend dat een samenwerking tussen Lamborghini en LEGO in 2020 zal resulteren in een nieuwe Speed Champions-set, maar tot op heden was het nog onbekend om welke auto’s het ging. Daar heeft Lamborghini tijdens de World Final 2019 Edition – Super Trofeo in Jerez verandering in gebracht. Op het evenement onthulde de autofabrikant het twin-pack LEGO Speed Champions 76899. Deze set bevat een Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO en een Lamborghini Urus ST-X.

LEGO Speed Champions 76899

LEGO Speed Champions 76899 Huracán Super Trofeo EVO en Urus ST-X krijgt een prijskaartje van €49,99 in de LEGO Shop en bestaat uit 659 stenen. De set wordt op 1 januari 2020 gelanceerd, inclusief startlichten en twee minifiguren als coureurs.

De Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO rijdt in het snelste merkkampioenschap ter wereld. Het LEGO Speed Champions-model biedt realistische voertuigdetails zoals de haaienvin, airscoop en diffuser aan de voorzijde, die de belangrijkste kenmerken van de auto nabootsen. Het tweede LEGO Speed Champions-model is gebaseerd op de geheel nieuwe Lamborghini Urus ST-X. De speelgoedauto is de replica van ’s werelds eerste SUV-raceauto, die in oktober 2020 op het circuit zijn debuut maakt tijdens de Misano World Finale.

“We zijn erg blij Lamborghini te mogen verwelkomen in de LEGO Speed Champions-serie en kunnen niet wachten om te zien wat deze samenwerking brengt. Lamborghini staat altijd op onze droomlijst als een van de beroemdste automerken ter wereld. Het was gewoon een kwestie van tijd “, zegt Chris Stamp, specialist in het ontwerpen van LEGO Speed Champions-modellen.

“Gelukkig markeert 2020 het begin van een nieuw hoofdstuk voor LEGO Speed Champions, evoluerend naar het specifiekere “8 Studs Wide”-ontwerp, en we voelden dat we het populaire merk nu konden waarmaken. Vooral met de brede body van de Huracán Super Trofeo EVO. En met de geweldige Urus ST-X brengen we ook onze eerste super-SUV op de markt, waar fans hopelijk net zoveel van zullen houden als wij. ”

LEGO heeft maakte met de introductie van de set LEGO Speed Champions 76898 Formula E Panasonic Jaguar Racing GEN 2 car & Jaguar I-PACE eTROPHY al bekend dat de auto’s zullen worden verbreed met twee studs om meer ruimte voor details op de auto’s te bieden. Fans van de LEGO Speed Champions-serie kunnen in 2020 nog meer nieuwe sets verwachten. Volgens betrouwbare geruchten zijn er ook nieuwe modellen van Lamborghini, Ferrari, Auto en Nissan op komst. Deze modellen zullen eveneens in januari 2020 verschijnen.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten