Deze LEGO Star Wars-sets verschijnen op Triple Force Friday 2019

LEGO Star Wars

Er komt een mooie periode aan voor LEGO Star Wars-fans, want in de komende maanden verschijnen er een groot aantal nieuwe sets. Vorige week kon je al lezen dat de LEGO Star Wars 75252 Imperial Star Destroyer de volgende set is in de Ultimate Collector Series en zojuist heeft StoneWars afbeeldingen gedeeld van de sets die in oktober verschijnen. Vijf van de sets staan in het teken van de aankomende film Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker, twee sets zijn gebaseerd op oudere modellen en er is een set voor de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian, die op 12 november in première gaat op Disney+. De sets zullen in de LEGO Online Shop worden aangeboden en via retailers.

→ Lees ook: Triple Force Friday 2019 promoties: dubbele VIP-punten, hoge kortingen en cadeau bij aankoop

LEGO Star Wars – oktober 2019

De onderstaande Star Wars-sets kun je op Triple Force Friday, 4 oktober 2019 verwachten:

LEGO Star Wars 75246 Death Star Cannon

De LEGO Star Wars 75246 Death Star Cannon-set is gebaseerd op een scene uit Star Wars Episode IV en bestaat uit 159 stenen. LEGO heeft voor een adviesprijs van 19,99 euro gekozen en in de verpakking vinden we twee minifiguren: Obi-Wan Kenobi en de Death Star Gunner.

Bekijk LEGO Star Wars 75246 Death Star Cannon in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75248 Resistance A-Wing Starfighter

LEGO heeft de Resistance A-Wing Starfighter een nieuw kleurtje gegeven, want het voertuig komt in tegenstelling tot zijn voorgangers in wit en groen. De set bestaat uit 269 stenen en krijgt een adviesprijs van 29,99 euro. Snap Wexley en Lieutenant Conner worden meegeleverd als minifiguren.

Bekijk LEGO Star Wars 75249 Resistance Y-Wing Starfighter in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75249 Resistance Y-Wing Starfighter

In oktober verschijnt ook de Resistance Y-Wing Starfighter. Het voertuig heeft een iets andere kleur dan de vorige Y-Wing Fighter, maar is qua ontwerp vrijwel volledig gebaseerd op de oude schepen. De set wordt gelanceerd voor 69,99 euro en is goed voor 578 stenen.

Bekijk LEGO Star Wars 75249 Resistance Y-Wing Starfighter in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75250 Pasaana Speeder Chase

LEGO Star Wars 75250 Pasaana Speeder Chase krijgt een adviesprijs van 39,99 euro en het bouwwerk bestaat uit 373 stenen. De set maakte onderdeel uit van de trailer voor Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker, hoewel er verder weinig informatie beschikbaar is. De vier meegeleverde minifiguren zijn Rey, BB-8, een First Order Walker Driver en een First Order Rocket Trooper.

Bekijk LEGO Star Wars 75250 Pasaana Speeder Chase in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75254 AT-ST Raider

Er is ook een nieuwe AT-ST in aantocht, maar niet voor Episode IX. LEGO richt zich met deze set op The Mandalorian, een nieuwe Star Wars-serie die wordt geproduceerd voor Disney+. De streamingdienst van Disney wordt op 12 november gelanceerd in Nederland. LEGO Star Wars 75254 AT-ST Raider komt met 540 stenen en minifiguren: The Mandalorian, Cara Dune en twee voor ons onbekende personages.

Bekijk LEGO Star Wars 75254 AT-ST Raider in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75255 Yoda

Er gaan al tijden geruchten over een nieuwe Yoda-set en eindelijk hebben we officiële beelden van de nieuwe creatie. Yoda bestaat uit 1771 stenen en wordt op 4 oktober 2019, Triple Force Friday uitgebracht. De adviesprijs bedraagt 99,99 euro en dat komt neer op slechts 5,6 cent per steen. Inclusief de Lightsaber is het nieuwe standbeeld een fractie hoger dan het oude Yoda-beeld (LEGO 7194). Op de achterzijde van de verpakking is te zien dat het hoofd van Yoda kan worden gedraaid en de open worden gesloten en geopend.

Bekijk LEGO Star Wars 75255 Yoda in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75256 Kylo Ren’s Shuttle

De shuttle van Kylo Ren keert terug in Star Wars Episode IX en de set is een heruitgave van de shuttle uit Episode VII. LEGO Star Wars 75256 Kylo Ren’s Suttle Set bestaat uit 1005 stenen en zal 119,99 euro kosten. De minifiguren zijn Kylo Ren, General Pryde, een Sith Trooper, een First Order Stormtrooper en twee onbekende personages, maar ten minste één ervan lijkt te zijn uitgerust met een thermal detonator. In tegenstelling tot de laatste versie van de shuttle kunnen de vleugels worden uitgeklapt.

Bekijk LEGO Star Wars 75256 Kylo Ren’s Shuttle in de LEGO Shop

LEGO Star Wars 75257 Millennium Falcon

De duurste set is de nieuwe Millennium Falcon voor Episode IX. LEGO Star Wars 75257 Millennium Falcon bestaat uit 1350 stenen en krijgt een adviesprijs van 159,99 euro. Er worden zeven minifiguren meegeleverd: Lando Calrissian, Chewbacca, C-3PO, Finn, R2-D2, DO en een nog onbekend nieuw personage.

Bekijk LEGO Star Wars 75257 Millennium Falcon in de LEGO Shop

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

3 Reacties

 1. Mooie sets, en bedankt voor het plaatsen van de foto’s! Overigens: als ik me niet vergis – het is lastig te lezen – staat er op de doos van Kylo’s shuttle onder de twee ‘onbekende’ minifigs de tekst “Knights of Ren (2x)” te lezen. Dus waarschijnlijk zijn het twee leden van de Orde waar Kylo toe behoort?

  Reageer
  • Dat klopt. Hier is de afbeelding in hogere resolutie

   https://i.imgur.com/U7DucJz.jpg

   .

   Reageer
   • Deze ga ik in elk geval halen 🙂 Ik was een beetje teleurgesteld door de vorige versie van Kylo’s shuttle, met de niet-uitvouwbare vleugels en de afwijkende kleur. Maar met deze hebben ze het ruimschoots goedgemaakt.

    Hoop alleen dat de Sith Trooper ook in een battle pack beschikbaar komt, en niet alleen in 1 dure set…

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten