Eerste afbeelding van LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina: VIP-voorverkoop mogelijk op 16 september

LEGO Star Wars

LEGO weet van geen ophouden en deze maand zullen er na Harry Potter Diagon Alley nog twee D2C-sets worden aangekondigd in september: LEGO 76161 Batman 1989 Batwing en LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina. De eerste beelden van de Batman-set hebben we al gezien, maar nu is het ook tijd voor Mos Eisley Cantina. We hoe dat exact is gebeurd, maar het lijkt erop dat een LEGO-werknemer een fout heeft gemaakt. In de LEGO Shop zou de VIP-voorverkoop op 16 september van start en de Mos Eisley Cantina krijgt een adviesprijs van €349,99. Belgische lezers kunnen de shop via deze link bezoeken.

Update 03-09 → De Koreaanse Facebook-pagina van LEGO heeft (per ongeluk) de set en VIP-voorverkoop bevestigd met enkele nieuwe afbeeldingen.

De eerste afbeelding van LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina.

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina

De eerste foto van LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina toont slechts een klein gedeelte van de set, want de rest van het bouwwerk is in de achtergrond te zien. We kunnen desondanks bevestigen dat er naast de twee bekende minifiguren van Cornelius Evazan en Ponda Baba ook andere nieuwe en exclusieve figuren aanwezig zullen zijn. Er is een Ithorian (Momaw Nadon) en een Chadra-Fan (Kabe) te zien plus minstens één (exclusieve) Sandtrooper en een Jawa.

Naast diverse onderdelen en bijgebouwen van LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina is op de achtergrond ook een voertuig te zien dat niet de bekende X-34 Landspeeder van Luke Skywalker is, maar een V-35 Landspeeder, die in een scène van de film zichtbaar is bij de Cantina in Mos Eisley. Strikt genomen is het een Landspeeder, maar het is een heel ander model dat LEGO nog nooit eerder heeft gemaakt.

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina zou niet onder de Ultimate Collector Series vallen, maar onderdeel uitmaken van de Master Builder Series. Deze lijn werd in 2018 voor het eerst geïntroduceerd met LEGO 75222 Cloud City. LEGO komt in de herfst van elk jaar met een grote en dure Star Wars-set en het bedrijf lijkt de twee series af te wisselen. In 2017 betrof het een UCS-set, in 2018 een MSB-set, gevolgd door een UCS-set in 2019 en dit jaar zou het weer tijd zijn voor een set in de Master Builder Series. Daarnaast bracht LEGO eerder dit jaar al de LEGO Star Wars 75275 UCS A-Wing Fighter op de markt.

De Instagram-gebruiker verantwoordelijk voor het lek heeft de afbeelding naar eigen zeggen rechtstreeks van LEGO. Hij kreeg een pushmelding van Instagram dat LEGO een nieuwe foto had gepubliceerd, opende deze en zag toen de foto van de Cantina met een Spaans onderschrift. LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina zou op 16 september in de verkoop gaan voor LEGO VIP-leden. Een officiële aankondiging lijkt daarom niet ver weg en de officiële release vindt vermoedelijk op 1 oktober plaats.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten