LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina Designer Video beschikbaar gemaakt

LEGO heeft ruim een maand na de lancering van LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina eindelijk de Designer Video vrijgegeven. De video geeft LEGO- en Star Wars-fan inzicht in het ontwerpproces van de set. In de video spreken modelontwerper César Soares en grafisch ontwerper Madison O’Neil daarnaast over enkele van geheimen van de Mos Eisley Cantina.

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina

“Er zitten een paar easter eggs in deze set”, onthult César Soares. “De eerste is een ‘wanted’-poster geschreven in Aurebesh, die ergens in de Cantina is verborgen en waarop een afbeelding staat van R2-D2 en C-3PO. De tweede is dat de Jawa-winkel een zeer waardevol item verkoopt. Een stuk Kyber-kristal dat, zoals elke Jedi in de melkweg weet, het materiaal is waarvan lightsabers gemaakt worden.”

Lees ook → LEGO Star Wars 5006363 Han Solo-sleutelhanger vanaf 1 november als cadeau bij aankoop in LEGO Shop

De originele versie van dit model heeft een paar jaar op het bureau van César gestaan ​​voordat de tijd rijp was om uit te brengen. LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley bestaat uit 3187 stenen en komt met 21 minifiguren, waaronder zeven exclusieve figuren van Ponda Baba, Dr. Cornelius Evazan, Garindan, Kabe, Momaw Nadon, Kardue’sai’Malloc, Hrchek Kal Fas.

“Mijn favorieten zijn waarschijnlijk degenen waarvoor we nieuwe elementen moeten maken”, zegt grafisch ontwerper Madison O’Neil over de minifiguren. “We hebben Ponda Baba die een nieuw hoofdelement heeft, we hebben de Devaronoain met de puntige hoorns en voor Garindan de spion hebben een neus en bril gemaakt, die eigenlijk op de nek zit van het minifiguur.”

Vanaf maandag 25 oktober is LEGO Harry Potter 40452 Hogwarts Gryffindor Dorms het nieuwe cadeau bij aankoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. De set ontvang je gratis bij alle Harry Potter-aankopen vanaf €100. De promotie loopt tot en met 7 november (of zolang de voorraad strekt).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten