LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina nu te koop met Yoda’s Lightsaber 5006290 als cadeau (GWP)

LEGO Star Wars

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina werd vorige week officieel aangekondigd en vanaf woensdag 16 september in de nieuwe Master Builder Series-set beschikbaar. De set kan worden aangeschaft in de Nederlandse LEGO Shop voor €349,99. Je moet daarvoor overigens wel in het bezit zijn van een VIP-account, die hier gratis is aan te maken. Lezers uit België kunnen de Cantina via deze link te bestellen.

Tip → Bij aanschaf van de set ontvang je tijdelijk Yoda’s Lightsaber cadeau. LEGO 5006290 Yoda’s Lightsaber bestaat uit 140 stenen en kan worden geplaatst op een standaard met naamplaatje. Deze actie loopt tot 1 oktober 2020.

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina

Het mag dan de 40e verjaardag zijn van The Empire Strikes Back, maar LEGO richt zijn aandacht met LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina weer volledig op de originele film. Het model van de Mos Eisley Cantina is 19 cm hoog, 52 cm breed en 58 cm diep. De creatie van 3187 stenen bevat allerlei details van de Cantina die in de eerste Star Wars-film wordt getoond. Het bouwwerk laat zich openvouwen om deze iconische details te onthullen en ook is het dak eenvoudig te verwijderen. Van de bar tot de tafels aan de kant waar Han als eerste schiet, zowat de hele build komt rechtstreeks uit Star Wars: A New Hope.

Naast de Cantina zijn er ook aankoppelbare gebouwen om een deel van de stad na te bouwen. Een grote Mos Eisley Cantina-set zou bovendien niet compleet zijn zonder de Ubrikkian 9000 Z001 Landspeeder, een Dewback en een V-35 Courier Landspeeder. De Z001 en de Dewback zijn in eerdere sets verschenen, maar de V-35 is nieuw voor deze set.

Een van de grootste pluspunten van LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina is zonder twijfel de aanwezigheid van een groot aantal nieuwe minifiguren. LEGO heeft maar liefst 7 exclusieve minifiguren ontworpen voor de set: Ponda Baba, Dr. Cornelius Evazan, Garindan, Kabe, Momaw Nadon, Kardue’sai’Malloc en Hrchek Kal Fas. De eerder verschenen minifiguren van Luke Skywalker, Obi Wan Kenobi, Han Solo, Chewbacca, R2-D2, C-3PO, Greedo, Wuher, Jawa, Sandtrooper, Sandtrooper Squad Leader en de drie leden van de Cantina Band brengen het totaal naar 21.

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten