LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter (UCS) kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Star Wars

Star Wars-fans kunnen binnenkort weer aan de slag met een nieuwe Ultimate Collector Series-set, want zojuist is LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter (UCS) officieel aangekondigd. De set bestaat uit 1949 stenen en is vanaf 1 mei te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €239,99.

  • Setnummer: 75355
  • Naam: Luke Skywalker’s X-Wing Fighter
  • Thema: Star Wars Ultimate Collector Series
  • Aantal stenen: 1949
  • Afmetingen: 27 cm hoog, 55 cm lang en 44 cm breed
  • Aantal minifiguren: 2
  • Prijs: €239,99 in LEGO Shop NLBE
  • VIP-voorverkoop: 1 mei 2023
  • Releasedatum: 4 mei 2023
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO lanceert de set tijdens het jaarlijkse May the 4th-evenement, wat betekent dat je ook kan profiteren van een cadeau bij aankoop (GWP) en dubbele VIP-punten op Star Wars-aankopen. Wil je liever niet zoveel geld uitgeven dan is er ook nog een kleinere en goedkopere versie in de vorm van LEGO Star Wars 75301 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter te koop.

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter (UCS)

De komst van LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter is niet bepaald een verrassing te noemen, want enkele maanden geleden werd er al een afbeelding gelekt van niet eerder uitgebracht minifiguur van Luke Skywalker. Dit nieuwe minifiguur is door LEGO voorzien van dual-molded benen, waarbij de oranje broek en zwarte pilotenlaarzen zichtbaar zijn, en bedrukte armen. Daarnaast komt de set met een figuur van R2-D2.

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter is 27 cm hoog, 55 cm lang en 44 cm breed. Het schip is voorzien van verschillende functies, zoals de opengaande cockpit, ruimte voor R2-D2 achter de cockpit en vleugels die van de vliegmodus naar de aanvalsmodus kunnen worden overgeschakeld. Daarnaast is er een informatieplaatje waarop Luke Skywalker kan worden geplaatst.

De X-wing Starfighter werd ontworpen door de Incom Corporation voor gebruik door de Rebel Alliance in lange missies en gevechten. Voor het eerst gezien in Star Wars: A New Hope, werden de X-Wings bemand door elite piloten in de Rebel Alliance, waaronder Luke Skywalker. In dezelfde film zet de Rebel Alliance de X-Wings in tijdens de Slag om Yavin, waar Luke zich aansluit bij de Red Five, samen met Biggs en Porkins, in een poging om de Death Star van het Keizerrijk te vernietigen.

“Hoewel dit niet de eerste keer is dat we de X-Wing Starfighter tot leven brengen, is dit wel de meest gedetailleerde en ik ben zo enthousiast over het uiteindelijke ontwerp. Het is zo’n iconisch schip, door op deze nieuwe grotere schaal te ontwerpen konden we meer specifieke details toevoegen, zoals de stuwraketten, de cockpit en de vleugels. We zijn zo enthousiast om dit nu met de fans te delen”, aldus Henrik Andersen, LEGO Design Master.

De X-Wing Fighter is overigens geen nieuw schip voor de Ultimate Collector Series. LEGO bracht in het verleden namelijk al LEGO Star Wars 7191 X-wing Fighter (2000) en 10240 Red Five X-wing Starfighter (2013) op de markt.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten