LEGO Star Wars UCS-sets in 2021: R2-D2 (75308), Republic Gunship (75309) en AT-AT (75313)

LEGO Star Wars

Onlangs kon je lezen dat LEGO plannen zou hebben om een nieuwe Death Star van maar liefst 11.000 stenen uit te brengen, maar volgens meerdere bronnen is dat niet het geval. Het doorgaans goed geïnformeerde YouTube-kanaal MandRproductions heeft details onthuld welke Star Wars-set er in de tweede helft van 2021 verschijnen, waaronder vele die zijn geïnspireerd op de tv-series The Mandalorian en Clone Wars. Daarnaast heeft Ryan informatie gedeeld over de Ultimate Collector Series-sets voor dit jaar. In dit artikel zetten we de interessantste sets voor je op een rij.

LEGO Star Wars 2021

LEGO Star Wars 75308 R2-D2 (UCS)

Het setnummer werd eerder nog gekoppeld aan een nieuwe Slave I, echter zou het gaan om een nieuwe R2-D2 in de Ultimate Collector Series. De set zal naar verwachting op 1 mei 2021 in de LEGO Shop worden gelanceerd voor €199,99 en maakt onderdeel uit van het May the 4th-evenement. Er is nog geen informatie beschikbaar over het aantal steentjes (afbeelding is illustratief).

LEGO Star Wars 40451 Tatooine Homestead

Er is voor het May the 4h-evenement ook een nieuw cadeau (GWP) ontworpen: LEGO Star Wars 40451 Tatooine Homestead. Dit kan het huis zijn van Luke’s tante en oom als een klein model op minifiguurschaal of een microschaal diorama, dit keer met Tatooine. Deze set wordt meegeleverd bij LEGO Star Wars-aankopen vanaf een nog onbekende aankoopwaarde.

LEGO Star Wars 75309 Republic Gunship (UCS)

De LEGO Star Wars 75309 D2C-set is het aangekondigde UCS Republic Gunship bestaande uit 3292 stenen. Vorig jaar konden fans stemmen welke LEGO Star Wars UCS-set ze als volgende zouden willen zien. Meer dan 50 procent van de deelnemers stemden op de Republic Gunship gevolgd door de Nebulon B Escort Frigate en de TIE Bomber op respectievelijk de tweede en derde plaats. Het Republic Gunship gaat in de LEGO Shop €349,99 kosten.

Republic Gunship

LEGO Star Wars 75313 AT-AT (UCS)

Het is al een paar dagen bekend dat er in 2021 weer een Ultimate Collector Series Set wordt uitgebracht voor €799,99. Al snel ontstond het gerucht dat dit een hernieuwde versie van de Death Star zou kunnen zijn. Het werd desondanks snel duidelijk dat dit slechts een aanname was van het YouTube-kanaal Solid Brix Studios en niet gebaseerd was op concreet bewijs.

Op andere plaatsen werd al vermoed dat het een Imperial AT-AT zou kunnen zijn. PromoBrick claimt op basis van een betrouwbare bron dat deze aanname juist. De komende LEGO Star Wars UCS-set wordt een AT-AT en dat zal veel Star Wars-fans tevreden stemmen. LEGO zou er eindelijk in zijn geslaagd om de stabiliteitsproblemen van eerdere ontwerpen te verhelpen en de AT-AT om te vormen tot een set die commercieel kan worden uitgebracht. Volgens MandRproductions zal de set 6782 stenen tellen (afbeelding is illustratief).

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten