LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE kopen? Alles wat je moet weten

LEGO Technic

LEGO heeft zojuist de LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE via een persbericht officieel aangekondigd. Eerder dit jaar konden we al melden dat er een nieuwe LEGO Ferrari in aantocht was en het blijkt om de Ferrari 488 GTE te gaan. De set is vanaf 1 januari beschikbaar in de Belgische en Nederlandse LEGO Shop voor €179,99. Daarnaast verschijnt de set op hetzelfde moment ook in de vrije handel.

LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE

De LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE bestaat uit 1677 stenen en richt zich op volwassenen met een aanbevolen leeftijd van 18 jaar en ouder. Het is bovendien het eerste Technic-model van een Ferrari, terwijl beide bedrijven in de afgelopen 15 jaar al verschillende andere sets uitgebracht. LEGO heeft de auto voorzien van allerlei authentieke details, zoals voor- en achtervering, aerodynamische rondingen, een V8-motor met bewegende zuigers en een stuur met het iconische Ferrari-logo om het model echt tot leven te brengen. Het originele startnummer, de sponsorstickers en de authentieke driekleurige lak geven dit model de perfecte afwerking.

“De kans om een ​​Ferrari in LEGO Technic-vorm na te bootsen is een absolute kinderdroom die is uitgekomen”, zegt ontwerper Lars Krogh Jensen. “Ferrari staat bekend om zijn werkelijk ongelooflijke voertuigen, dus ik wist dat ik de grenzen van het LEGO Technic-systeem moest verleggen om recht te doen aan het racecircuitidool. Dit model legt de verfijnde silhouetten van de iconische auto vast en is een eerbetoon aan zijn technische vaardigheden om de ware essentie van de 488 GTE vast te leggen. Het bouwen ervan is een grote uitdaging voor elke fan die uitmuntend design waardeert en meer wil weten over de techniek en technologie die nodig is om zo’n indrukwekkende auto te maken.”

Alessandro Pier Guidi, officieel coureur van Ferrari Competizioni GT, zei: “Als kind speelde ik vaak met LEGO-stenen. Toen ik deze reproductie van de Ferrari 488 GTE zag, was ik erg onder de indruk, vooral gezien een aantal functies die hij kon nabootsen. Ik moet zeggen dat ik erg trots was om een ​​LEGO Technic-model te zien van een auto waarmee ik racete en waarop mijn naam stond.”

Eind 2021 gaan er weer een hoop LEGO-sets met pensioen. Mocht je nog een van de sets van dit overzicht willen bemachtigen, dan doe je er verstandig aan om er zo snel mogelijk bij te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten