LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 kopen? Nu beschikbaar met GWP

LEGO LEGO Technic

We hebben jullie in de afgelopen weken al enkele beelden van de LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 getoond, maar vandaag is dan de set dan ook officieel gepresenteerd. Vanaf 1 juni is de nieuwe supercar exclusief beschikbaar in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €399,99. Bij aanschaf van de set ontvang je LEGO 40533 Cosmic Cardboard Adventures cadeau. Daarnaast verschijnt er op LEGO.com het Sense of Perfection-koffietafelboek in een exclusieve oplage van 5000 exemplaren. Dit boek heeft een prijskaartje van €80.

 • Setnummer: 42143
 • Naam: Ferrari Daytona SP3
 • Thema: Technic
 • Aantal stenen: 3778
 • Afmetingen: 14 cm hoog, 59 cm lang en 25 cm breed
 • Prijs: €399,99 in LEGO Shop NLBE
 • Releasedatum: 1 juni 2022 (01:00)
 • Stickers: geen
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3

De LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 is het vierde model in de serie met supercars. In 2016 ging de serie van start met de Porsche 911 GT3 RS, gevolgd door de Bugatti Chiron in 2018 en de Lamborghini Sián in 2020. Het nieuwste model bestaat uit 3778 stenen en is net als de overige sets ontworpen op een schaal van 1:8. De set is 14 cm hoog, 59 cm lang en 25 cm breed.

LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 is uitgerust met een sequentiële versnellingsbak met 8 versnellingen en schakelflippers, een V12-motor met bewegende zuigers en zilverkleurige velgen. Verder beschikt het model over een werkend stuur, vleugeldeuren, schokdempers en een afneembaar dak om toegang te krijgen tot het interieur. Voor het eerst in de serie wordt er ook een geprint informatieplaatje meegeleverd met daarop enkele technische gegevens over het model.

Iedere set is ook voorzien van een uniek serienummer waarmee je op LEGO.com toegang krijgt tot exclusieve content. LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 komt in een prachtige luxueuze verpakking met een geïllustreerd boek met inzicht in de samenwerking tussen de LEGO-ontwerpers en Ferrari.

Voor fans die nog dichter bij de actie willen komen, hebben Ferrari en de LEGO Group hun deuren geopend om liefhebbers een kijkje te geven achter de schermen van het ontwerp van het model in een exclusief koffietafelboek. Het boek duikt diep in de innovatie en technische uitmuntendheid die beide merken verenigt en neemt een kijkje in het gezamenlijke proces van conceptualiseren, ontwerpen en produceren van het model, inclusief interviews met LEGO- en Ferrari-ontwerpers en derde generatie LEGO Group-eigenaar Kjeld Kirk Kristiansen over waarom het model zo veel voor hem betekent.

Over de LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 zei Niels B. Christiansen, CEO van de LEGO Group: “Dit model is een bewijs van het streven naar uitmuntendheid dat aan de basis ligt van het Ferrari- en LEGO Group-ethos. Geen detail is over het hoofd gezien in het ontwerp en als iemand met zelf een ingenieursachtergrond, ben ik weggeblazen door de aandacht voor detail en precisie van het model op zo’n kleine schaal. We hebben ongelooflijk veel geluk dat we kunnen samenwerken met Ferrari om fans te helpen hun dromen waar te maken als ze dit opvallende voorbeeld van kwaliteit in het echt bouwen met deze nieuwe set.”

“Het is een groot genoegen geweest om samen te werken met de LEGO Group aan dit model, een prachtige replica van onze limited-edition Daytona SP3 supercar. Dankzij deze uitstekende recreatie met LEGO-elementen, kunnen Ferrari- en LEGO-fans deze auto nu stukje voor stukje bouwen en het gevoel hebben dat ze deelnemers zijn in het assemblageproces, met de mogelijkheid om het uiteindelijke model in hun eigen huis te tonen, waar ze in staat zullen zijn om de schoonheid ervan te waarderen”, zegt Flavio Manzoni, Chief Design Officer bij Ferrari.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

5 Reacties

 1. Hoe kan ik de Ferrari bestellen ??

  Reageer
  • Deze link aanklikken, vanaf 1 juni kun je de set bestellen.

   Reageer
   • De sets zijn ook op 1 juni zelf de bestellen in de fysieke Lego winkels neem ik aan mits je op tijd bent?

    Reageer
 2. Is de set gelijk vanaf 00:00 uur te bestellen of is het pas vanaf 01:00 uur te bestellen?

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten