LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000 kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Technic

De eerste geruchten over de LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000 verschenen al in januari 2022, maar vandaag is het eindelijk tijd voor de officiële onthulling. Op 1 augustus 2023 wordt de set uitgebracht in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €679,99. Het is al mogelijk om een pre-order te plaatsen en vergeet daarbij niet om een extra cadeau bij aankoop aan te vragen. Daarnaast is de set al in de aanbieding bij ProShop voor €499.

 • Setnummer: 42146
 • Naam: Liebherr Crawler Crane LR 13000
 • Thema: Technic
 • Aantal stenen: 2883
 • Afmetingen: 100 cm hoog, 110 cm lang en 28 cm breed
 • Prijs: €679,99 in LEGO Shop NLBE
 • Releasedatum: 1 augustus 2023
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000

LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000 bestaat uit 2883 stenen en zal aanzienlijk zwaarder zijn dan andere grote sets in de Technic-serie. Dit komt doordat LEGO 24 exemplaren van een nieuw speciaal onderdeel heeft moeten produceren, met een totaalgewicht van bijna 1 kilo. Deze dienen als contragewichten aan de achterkant van het model.

Het model is voorzien van zes motoren en twee Smart Hubs die kunnen worden aangestuurd via de Control+ app voor iOS en Android (de vereiste 12 LR AA-batterijen worden niet meegeleverd). De rupsbesturing, het draaiende platform, het kantelrooster, de lier en het lastmeetsysteem zijn slechts enkele van de realistische functies. Verder kun je de voertuigstatistieken bekijken en challenges voltooien. De kraan kan een gewicht van 500 gram tillen.

Een andere reden waarom de prijs van LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000 zo hoog uitvalt is het gebruik van grotere gevormde onderdelen om de hoogte van één meter te bereiken, terwijl er tegelijkertijd rekening moet worden gehouden met de stabiliteit van de kraan.

De LR 13000 is de krachtigste rupskraan van Liebherr. Met een hefvermogen van 3000 ton is deze in 2009 ontwikkelde kraan de sterkste rupskraan ter wereld. De maximale systeemlengte bedraagt 246 meter, wat betekent dat deze rupskraan de hoogste vakwerkgiek heeft die ooit voor een rupskraan is ontwikkeld.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

13 Reacties

 1. Krankzinnig . Voor dezelfde prijs koop je de titanic.

  Reageer
 2. Haha laat maar…

  Reageer
  • Ik snap wel waarom de Chinese bouwsteen fabrikanten terrein. Want wees eerlijk die prijzen van Lego zijn absurd.
   Voor de liefhebbers Mould King heeft ook leuke kranen in zijn pakket.

   Reageer
 3. Waar kan ik deze liebherr 13000 met nr 42146 en kan ik deze al reserveren

  Reageer
  • Hoi, bij proshop voor €500.00 incl.verzenden

   Reageer
 4. Die chinese steentjes worden echt steeds interessanter… Ongelofelijk. Lego is voor elite aan het worden. Dit is niet leuk meer.

  Reageer
  • Lego krijgt zelf ook steeds meer voet aan de grond in China. Afgelopen jaren zijn er talrijke Lego stores bij gekomen in China. Ook het aantal rechtszaken dat Lego in China wint om kopiëren door goedkope fabrikanten tegen te gaan nemen toe.

   Toegegeven deze set is wel bizar duur, gelukkig ben ik niet zo geïnteresseerd in Lego Technic.

   Reageer
 5. Dit zijn inderdaad werkelijk absurde prijzen. Tip: Bouw eens een supercar van CADA van de masterseries of iets van Bluebrixs, topkwaliteit tegen de helft van de prijs.

  Reageer
 6. Inderdaad hoge prijs, wel 1 ding over 50 jaar past alles nog steeds goed bij diverse keren in en uit elkaar te hebben gehaald. de Chinese stenen laten dan al los en zitten niet goed meer in elkaar.
  hebben een gewone lego set uit de 1970 die nog steeds goed in elkaar blijft zitten na al die jaren.
  inderdaad duur maar wel superkwaliteit die nog niet geëvenaard is.

  Reageer
 7. Wel jammer dat de verhoudingen (bij vrijwel alle Lego kranen) letterlijk voor geen meter kloppen; bij een geschatte lengte van de bovenwagen van +/- 30/35cm, zou de giek -zonder Jip- zeker 300/350cm moeten zijn, want minimaal 1:10 voor reëel plaatje (en ‘dus’ ook veel lichter moeten worden uitgevoerd. Zoals veel zelfbedachte Lego ontwerpen vaak wel correct in verhouding zijn. Dit ziet er niet uit…(en zeker niet voor zóveel geld….

  Reageer
 8. Geachte kunt u mij laten weten of de site van proshop te betrouwen is als ik een bestelling
  doe van lego vele dank eddy vanuit belgie

  Reageer
  • ProShop is zeker betrouwbaar. Scoren een 4,5 uit 5 op Trustpilot, maar voor zover ik weet versturen ze niet naar België.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten