LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Technic

De eerste beelden van de LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar werden eerder deze week al gelekt, maar inmiddels is de set ook officieel gepresenteerd. Het model is vanaf 1 mei te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €199,99.

LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar bestaat uit 1775 stenen en is gebaseerd op de bolide die deelneemt aan de Le Mans Hypercar-categorie in het FIA World Endurance Championship. LEGO heeft de hypercar voorzien van een hybride systeem met een V6-motor die in verbinding staat met de achterwielen en een modelversie van de elektromotor en accu. De set heeft verder een werkende stuurinrichting, vering, lichtgevende elementen aan de voorzijde en een functionele versnellingsbak. De Peugeot 9X8 in LEGO-vorm is 50 cm lang, 22 cm breed en 13 cm hoog.

 • Setnummer: 75352
 • Naam: Peugeot 9X8 Hypercar
 • Thema: Technic
 • Aantal stenen: 1775
 • Afmetingen: 50 cm lang en 13 cm hoog
 • Prijs: €199,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 1 mei 2023
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

“Onze twee merken zijn samengekomen om een product te creëren dat een nieuw tijdperk van hybride racen en engineering viert. Het opnieuw creëren van de vormen en details van zo’n elegante auto met behulp van LEGO Technic-elementen was geen gemakkelijke taak, maar het was een eer om zo creatief samen te werken met het Team Peugeot TotalEnergies aan dit project en ik ben trots dat we samen in staat zijn geweest om de hypercar daadwerkelijk in LEGO Technic-vorm te bouwen”, aldus LEGO-ontwerper Kasper René Hansen.

Olivier Jansonnie, Technical Director PEUGEOT Sport, zei het volgende over de samenwerking met LEGO: “Onze technische samenwerking met de LEGO Groep begon in januari 2022, 5 maanden voor de onthulling van de PEUGEOT 9X8. Het duurde één jaar om het project volledig te ontwikkelen met de technische en ontwerpteams, zodat we de technische details van de PEUGEOT 9X8 rechtstreeks konden overbrengen naar het LEGO Technic-model. Het was erg belangrijk voor beide merken om een model te creëren dat zo realistisch mogelijk is. PEUGEOT, Peugeot Sport en de LEGO-teams hebben talloze vergaderingen gehad over de ontwikkeling van de ophanging en hybride systemen die niet kunnen worden gerepliceerd vanuit foto’s. We danken de LEGO Groep voor dit project, we zijn erg trots en onder de indruk van het eindresultaat dat meer is dan we ons hadden kunnen voorstellen.”

Het was een relatief rustige maand wat betreft nieuwe LEGO-sets, maar dat gaat in maart 2024 veranderen. Bouwers kunnen namelijk uitkijken naar meer dan 50 nieuwe LEGO-sets. Er zullen daarnaast verschillende promoties van start gaan, waaronder LEGO 40680 Flower Store en via deze pagina kun je nog een code genereren om LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue te bemachtigen als extra cadeau bij aankoop (GWP).

1 Reactie

 1. Waarneer komt ie uit in mei

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten