Video toont LEGO Technic 42100 Liebherr R9800 in actie

LEGO Technic

LEGO Technic 42100 Liebherr R9800 is al sinds het begin van het jaar verschillende keren te zien geweest en tijdens Gamescom 2019 was de enorme graafmachine ook aanwezig. De Duitse website StoneWars publiceerde een korte review van de Liebherr R9800, waarin we ook zoek hoe de Control+ app de set kan aansturen. LEGO Technic 42100 Liebherr R9800 wordt op 1 oktober uitgebracht in de LEGO Shop en krijgt een adviesprijs van maar liefst 449,99 euro.

In de App Store (iOS) en Play Store (Android) is de Control+ app inmiddels beschikbaar, echter is de Liebherr nog niet geïmplementeerd en daarom was de interface tot op heden nog niet getoond. Op de onderstaande foto zie je alle mogelijkheden van de set. De twee bovenste schuifregelaars regelen de twee kettingaandrijvingen. De twee onderste stuurknuppels zijn verantwoordelijk voor de rotatie van de graafmachine om zijn eigen as (links) en de besturing van de arm (rechts). De twee knoppen links van de rechterjoystick openen en sluiten de emmer.

In de app krijg je bovendien informatie over het voertuig, zoals het stroomverbruik en de positie van de giek. Bouwers kunnen daarnaast aan de slag met verschillende uitdagingen in de app om achievements te ontgrendelen. Het is simpelweg een indrukwekkend totaalpakket, hoewel de prijs er natuurlijk niet om liegt.

De site is grotendeels positief over de LEGO Technic 42100 Liebherr R9800 en op de foto’s is goed te zien hoe groot de graafmachine in de praktijk is. Het voertuig weegt 3 kilo en meet 39 cm hoog, 65 cm lang en 27 cm breed. In de doos bevinden zich 3 XL-motoren, 4 L-motoren en twee door Bluetooth aangestuurde Smarthub. Deze Smarthubs maken verbinding via Bluetooth Low Energy (BLE) en zijn voorzien van een activeringsknop, 6-assige sensoren (3 gyroscopen en 3 accelerometers) en 4 verbindingsopties.

[content-egg-block post_id=2004 template=offers_list]

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten