LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Icons LEGO The Lord of the Rings

Na maanden van geruchten is het vandaag tijd voor de officiële onthulling van LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell. De set verscheen op 5 maart exclusief voor VIP-leden in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €499,99, maar sinds 8 maart is Rivendell voor iedereen beschikbaar.

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell bestaat zoals verwacht uit 6167 stenen en wordt geleverd met 15 minifiguren. Onder de minifiguren bevinden zich alle negen leden van de Fellowship; Gandalf the Grey, alle vier de hobbits (Frodo Baggins, Samwise Gamgee, Merriadoc “Merry” Brandybuck en Peregrin “Pippin” Took), Legolas, Gimli, Boromir en Aragorn. Zij worden vergezeld door minifiguren van Elrond, Arwen, Bilbo Baggins, extra elfen en een dwerg (Gloin) zijn ook inbegrepen.

 • Setnummer: 10316
 • Naam: Rivendell
 • Thema: Lord of the Rings
 • Aantal stenen: 6167
 • Aantal minifiguren: 15
 • Afmetingen: 39 cm hoog, 75 cm breed en 50 cm diep
 • Prijs: €499,99 in LEGO Shop NLBE
 • VIP-voorverkoop: 5 maart 2023 met cadeau bij aankoop
 • Releasedatum: 8 maart 2023
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

Het huis van Elrond, Rivendel is een belangrijke locatie in Midden-aarde en de gebeurtenissen van The Lord of the Rings-trilogie, als de plaats waar de Fellowship werd gevormd en de zoektocht om de Ene Ring te vernietigen begon. Het imposante bouwwerk is 39 cm hoog, 75 cm breed en 50 cm diep en bestaat uit 3 delen: de toren, de raadsring en het paviljoen met rivier en brug.

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell bestaat uit de volgende delen:

 • De Raadsring – compleet met een halfronde ring van stoelen voor de raad en de sokkel waar de ring voor het eerst wordt onthuld en de Fellowship bespreken hoe het te vernietigen.
 • Frodo’s slaapkamer – met een bureau en kist waar de jonge hobbit bijkomt na zijn redding door Arwen uit de handen van de Nazgûl, voordat hij wordt herenigd met Bilbo.
 • Elronds studeerkamer – met beroemde schilderijen uit de geschiedenis van Midden-aarde.
 • Een elfentoren – met vijf elfenstandbeelden van naamloze beroemde krijgers uit het verleden.
 • Paviljoen, rivier en brug – om de scène na te spelen waarin de Fellowship Rivendell verlaat.

In de doos van LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell vinden we ook verschillende nieuwe LEGO-elementen uit de wereld van Midden-aarde, waaronder: Bilbo’s zwaard, Sting, de gebroken scherven van Narsil, Aragorn’s zwaard, Boromir’s zwaard, evenals tal van bijlen van dwergen en elven messen om ervoor te zorgen dat de Fellowship goed bewapend is voor hun zoektocht.

“We weten dat veel van onze fans al lang op een set als deze zitten te wachten – maar een geweldige LEGO The Lord of the Rings-set komt nooit te laat, die komt precies op het juiste moment! Het was belangrijk voor ons dat we met deze recreatie van Rivendel iets heel bijzonders creëerden. We wilden zo veel mogelijk details toevoegen en een boeiende ervaring creëren om fans die scènes naspelen of het huis van Elrond met trots tentoonstellen te verblijden. We zijn erg blij met het uiteindelijke ontwerp en hoe we Rivendell tot leven hebben gebracht in LEGO-vorm”, aldus Mike Psaiki, de ontwerper van de set.

 

Het was een relatief rustige maand wat betreft nieuwe LEGO-sets, maar dat gaat in maart 2024 veranderen. Bouwers kunnen namelijk uitkijken naar meer dan 50 nieuwe LEGO-sets. Er zullen daarnaast verschillende promoties van start gaan, waaronder LEGO 40680 Flower Store en via deze pagina kun je nog een code genereren om LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue te bemachtigen als extra cadeau bij aankoop (GWP).

1 Reactie

 1. Ik heb niets met lord of the rings maar deze ziet er waanzinnig uit. Misschien ga ik gezien de prijs deze wel een keertje huren.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten