Alles wat je moet weten over LEGO 10302 Optimus Prime: eerste teaser

LEGO LEGO Creator Expert

In februari schreven we al voor het eerste over de komst van LEGO 10302 Optimus Prime, maar destijds was er nog relatief weinig informatie beschikbaar over de de set. Daar komt nu verandering in, want het Duitse PromoBricks heeft nagenoeg alle details van de set gepubliceerd. Op dit moment zijn er helaas nog geen beelden van het model beschikbaar, echter zal de officiële presentatie op donderdag plaatsvinden. Inmiddels is ook de eerste teaser door LEGO gedeeld.

Update → LEGO 10302 Optimus Prime is officieel aangekondigd

 

LEGO 10302 Optimus Prime

LEGO 10302 Optimus Prime wordt op 1 juni 2022 uitgebracht in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €169,99. De verwachting is dat er ook nog een VIP-voorverkoop plaats zal vinden in de laatste week van mei. De set bestaat uit 1508 stenen en is samenwerking met Hasbro ontwikkeld.

  • Setnummer: 10302
  • Naam: Optimus Prime
  • Thema: Creator Expert
  • Aantal stenen: 1508
  • Afmetingen: 35 cm hoog
  • Prijs: €169,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 juni 2022
  • VIP-voorverkoop: eind mei

Het was ook nog onbekend op welke Optimus Prime de set gebaseerd zou zijn. Gezien de komst van een nieuwe film, Transformers: Rise of the Beasts, in 2023 lag het voor de hand dat het zou gaan om de moderne versie uit de films, maar dat blijkt niet het geval te zijn. LEGO 10302 Optimus Prime is namelijk geïnspireerd op de iconische G1.

Bouwers kunnen kiezen tussen Optimus Prime in zijn robot- of vrachtwagenvorm. Het unieke aan deze set is dat je net als in de serie en films de vorm kan aanpassen zonder de set opnieuw te bouwen; de bovenstaande video geeft je een idee hoe dit in de praktijk werkt. De basis van de truck vormt de benen, het hoofd wordt omhoog gevouwen uit de cabine en de armen worden gevormd uit de zijkanten van de cabine. LEGO 10302 Optimus Prime heeft beweegbare armen, terwijl alleen de onderbenen kunnen worden gedraaid. In robotvorm is het model 35 cm hoog.

Er worden ook verschillende accessoires meegeleverd, waaronder zijn Ion Blaster, Energon-bijl, Energon-kubus en een rood jetpack. Verder wordt er een informatieplaatje meegeleverd met de eigenschappen van Optimus Prime.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten