De leukste en griezeligste LEGO-sets voor Halloween 2020

LEGO LEGO BrickHeadz LEGO Creator Expert LEGO Hidden Side

Een van de leukste dingen van LEGO is dat het sets heeft voor nagenoeg elk thema. Als je in een griezelige bui bent vanwege het Halloween-seizoen, dan hebben voor we jou een overzicht met LEGO-sets die hier perfect bij aansluiten. We hoeven van LEGO natuurlijk geen bloederige scènes te verwachten en in de meeste gevallen vertellen sets een spannend avontuur met dappere onderzoekers en ontdekkingsreizigers die de strijd aangaan met geesten.

Lees ook → 15% korting bij Amazon op nagenoeg alle LEGO-sets en ander speelgoed

LEGO Halloween 2020

Het is goed om te weten dat je tot en met 20 oktober nog dubbele VIP-punten ontvangt in de LEGO Shop. Dat betekent dat je 10% van het aankoopbedrag kan sparen als korting voor je volgende aankoop. Daarnaast krijg je bij elke aankoop van €100 of meer de set LEGO 40413 Mindstorms Mini Robots cadeau. Lezers uit België kunnen via deze link profiteren van de promoties. We vermelden bij iedere set ook de goedkoopste aanbieder, zodat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

LEGO 10273 Haunted House

Het spookhuis bestaat uit 3231 stenen en staat daarmee in de top 30 van grootste LEGO-sets. Er worden acht minifiguren meegeleverd: een poortwachter voor het huis, een spook, een skelet en vijf bezoekers, waaronder een persoon in een rolstoel. Het Haunted House kan aan de achterzijde worden geopend, zodat je van binnen een kijkje kunt nemen. In de toren is een freefall-attractie verwerkt, die kan worden gemotoriseerd met behulp van Powered Up-onderdelen.

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

Jack en Parker gaan naar de kermis in 70432 Haunted Fairground, maar omdat dit Newbury is, zijn de dingen niet zoals ze lijken. Happy Land heeft het ‘ice cream’ ingeruild voor ‘ice scream’ met een paar spookachtige geheimen verborgen onder de clowneske buitenkant. Een leuke set om bijvoorbeeld je pretpark een Halloween-thema te geven.

LEGO Hidden Side 70422 Shrimp Shack Attack

Er is iets vreemds aan de hand achter de façade van het garnalententje. Zelfs voor fans die niet zo geïnteresseerd zijn in de nieuwe Hidden Side-serie is 70422 Shrimp Shack Attack nog een leuk model. Het leuke kustthema, samen met de spookachtige verrassingen, zorgen voor een fantastisch model om je stad in Halloween-sferen te brengen.

LEGO Hidden Side 70425 Newbury Haunted High School

De Newbury Haunted High School mag natuurlijk ook niet ontbreken op deze lijst. Niet alleen zijn de bewoners in het gebouw bezeten, maar de hele buitenkant verandert in een angstaanjagend monster, dat zowel de leerlingen als de leraren schade toebrengt. 2020 is helaas het laatste jaar van de Hidden Side-serie, waardoor het momenteel een mooi moment is om de sets te bemachtigen voor een scherpe prijs.

LEGO Hidden Side 70437 Mystery Castle

Het prachtig ontworpen mysterieuze kasteel komt tot leven wanneer het wordt bekeken via een smartphone of tablet met de LEGO Hidden Side AR-app. Kinderen en volwassenen kunnen dan ontdekken, mysteries oplossen, op spoken jagen en het opnemen tegen de geest The Maw in een spannende digitale wereld. Het bezeten kasteel kan ook worden uitgeklapt en vormt de basis voor een actievol avontuur met de minifiguren Jack, Parker, Vaughn, Nehmaar Reem en twee Shadow-Walkers.

LEGO Hidden Side 70420 Graveyard Mystery

The Graveyard Mystery is een heel goed voorbeeld van hoe het Hidden Side-thema werkt. Als je de app niet hebt, krijg je een perfect griezelige kerkhofset met een aantal actiefuncties, een monster en enkele enge achtergronden. Als je de app hebt, krijg je echter een kleurrijk spookachtig beeld waardoor de set echt opvalt. Als je op zoek bent naar een Halloween-build die gebruikmaakt van nieuwe technologie, dan is dit misschien iets voor jou.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

Het Hidden Side-thema blijft een uitstekende bron van schrik voor bouwers, vooral met deze treinset. Er is iets inherent griezeligs aan treinen in oudere stijl, en LEGO maakt daar optimaal gebruik van met een paar extra actiefuncties en enkele accessoires om een legitiem beangstigend speelgoed te maken. Het wordt geleverd met een paar minifiguren en een aantal leuke accessoires, waardoor het niet alleen een geweldig spookachtig speeltje is, maar ook een must-have voor iedereen die serieus bezig is met het verzamelen van alle onderdelen van dit thema.

LEGO BrickHeadz 40422 Frankenstein

Tijdens Halloween mag het monster van Frankenstein natuurlijk niet ontbreken. De set werd in september uitgebracht en bestaat uit 108 stenen. Het monster komt in het zwart-wit en wordt onder de Universal Monsters-licentie uitgegeven. De set is voorzien van verschillende geprinte stenen, waaronder het jasje, het voorhoofd en de ogen.

LEGO BrickHeadz 40351 Halloween Ghost

Maak je halloweenversieringen nog leuker met een vleugje LEGO plezier. Bouw het LEGO BrickHeadz 40351 Halloweenspook en zet het neer. Het spook heeft doorzichtige tegels aan de onderkant waardoor het lijkt alsof het zweeft. Het van stenen gebouwde, spookachtige halloweentafereel eromheen bestaat uit een bouwbare grafsteen, een griezelige pompoen en figuren van een vleermuis en een spin.

LEGO BrickHeadz 40272 Halloween Witch

Zeg “Knibbel knabbel knuisje!” en zorg voor knikkende knieën met deze griezelige LEGO BrickHeadz 40272 Halloween-heks. Bewonder haar puntige neus en hoed, afneembare bezem, ketel, bot en pompoen.

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride

De Halloween Hayride bestaat uit 148 stenen waarmee bouwers een feestelijke Halloween-scène kunnen creëren met een toegangsboog, een ouderwetse tractor, een hooiwagen en andere griezelige decoratieve details. De set komt met 2 minifiguren en een skeletfiguur voor creatief rollenspel. De tractorbestuurder is verkleed als mummie en het minifiguur van een jong meisje draagt een skeleton hoodie.

LEGO Seasonal 854049 Pumpkin & Bat Duo

Pumpkin & Bat Duo is een decoratieve set van 131 stenen waarmee bouwers een pompoen en vleermuis met verstelbare vleugels kunnen maken. Voor beide builds is er een sticker met eng gezicht en een touwtje om hem tussen andere Halloween-decoraties op te hangen.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten