Deze vier LEGO Ideas-projecten worden uitgebracht

LEGO LEGO Ideas

Het LEGO Ideas-team heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de laatste reviewronde. In totaal waren er 39 projecten die de mijlpaal van 10.000 stemmen hadden bereikt, maar alleen de volgende vier sets zullen door LEGO worden uitgebracht: The Orient Express, Polaroid OneStep SX-70, Tales of the Space Age en LEGO Insects.

Toekomstige LEGO Ideas-sets

The Orient Express

We krijgen geregeld de vraag of LEGO nog met een nieuwe locomotief komt en vandaag kunnen we dat eindelijk bevestigen. LEGO heeft onthuld dat The Orient Express van ontwerper Let.sGo een commerciële release krijgt. Het ontwerp is gebaseerd op de Pacific PLM 231 K 8 locomotief en rijtuigen van de International Night Wagon Company uit de jaren ‘30. Deze trein bracht van 1919 tot 2009 duizenden passagiers door Europa naar Istanbul. Het is het toneel geweest van grote avonturen zoals die van detective Hercule Poirot. De set telt in zijn huidige vorm iets minder dan 3000 stenen.

Polaroid OneStep SX-70

De Polaroid OneStep SX-70 had slechts 48 dagen nodig om de mijlpaal van 10.000 stemmen te bereiken en dat bleek voor LEGO voldoende om de set ook daadwerkelijk uit te brengen. Het ontwerp van fanontwerper Minibrick Productions bestaat uit 538 stenen en maakt het mogelijk om de foto te ‘ontwikkelen’. Draai gewoon aan het tandwiel aan de linkerkant van de Polaroid om de film te ontwikkelen en zie hoe een foto tevoorschijn komt. De zoeker kan worden gebruikt zoals bedoeld, want hij heeft een opening die door de hele camera gaat. Open de voorkant om het binnenwerk van de camera te onthullen, inclusief door de fabrikant aangebrachte stickers.

Tales of the Space Age

Tales of the Space Age is een driedelige displayset van fanontwerper John Carter met een overkoepelend verhaal en biedt veel flexibiliteit in hoe het kan worden opgesteld. Elk beeld staat fysiek los van de anderen, zodat je alleen je favoriet kunt presenteren als je dat wil. Of ga all in en plaats ze alle drie naast elkaar. De drie platen meten 10,4 cm x 14,7 cm en aan de achterkant van elk beeld bevindt zich een frame van Technic-hefarmen. Dat is essentieel, want het frame is zo ontworpen dat het aan de muur kan worden opgehangen. Aan de bovenkant van het frame zit in het midden een Technic-gat dat naar beneden wijst – een perfect punt om aan een haak te hangen en standaard muurhaken passen zonder problemen.

LEGO Insects

De insecten van ontwerper hachiroku24 zullen ook door LEGO worden uitgebracht. Er zijn vijf LEGO Insects die je kan nabouwen: Morpho menelaus, Herculeskever, Aziatisch lieveheersbeestje, Westelijke honingbijen en Bidsprinkhaan. Alleen de Herculeskever en de Morpho menelaus zijn op ware grootte ontworpen. Helaas zijn de bidsprinkhaan, de bij en de kever veel groter dan de echte insecten. Het is niet bekend uit hoeveel steentjes het originele project telt.

Andere LEGO Ideas-sets in ontwikkeling

De volgende Ideas-projecten kregen eerder al het groene licht van LEGO.

A-Frame Cabin

Het winnende ontwerp van de A-Frame cabin is gecreëerd door de Italiaanse LEGO Ideas-gebruiker Norton74, echte naam Andrea Lattanzio. Hij is al negen jaar actief op het platform, maar dit is zijn eerste succesvolle project dat slechts 41 dagen nodig om de vereiste support te ontvangen.

De naam A-Frame cabin is een verwijzing naar het karakteristieke dak. De set bestaat uit het hoofdgebouw en vele kleine details rondom, zoals de houtschuur, de oude boot aan de rechterkant en de vervallen houten trap. De berghut in LEGO-vorm heeft een compleet interieur met twee verdiepingen: de bovenste met de slaapkamer en de begane grond met de woonkamer en keuken. Het hele interieur zit boordevol details die ervoor zorgen de set erg speelbaar is.

BTS‘ Dynamite

BTS‘ Dynamite is een verrassende winnaar aangezien het ontwerp draait om de Zuid-Koreaanse K-Pop band BTS. Het idee is gebaseerd op de video ‘Dynamite’ en het project lijkt door het Deense bedrijf vooral te zijn gekozen vanwege de markt. De band is namelijk vooral in Azië erg populair en laat dat nou net een belangrijke groeimarkt zijn voor LEGO. We verwachten op korte termijn in ieder geval nog geen set die gebaseerd zal zijn op de Nederlandse palingsound.

Het ontwerp van het idee is in vergelijking met de A-Frame Cabin ruw en eenvoudig, maar wanneer we kijken naar de statistieken van de videoclip dan wordt het duidelijk waarom het project toch de interesse van LEGO heeft gewekt. De muziekvideo werd maar liefst 100 miljoen keer bekeken op YouTube in minder dan een dag en een miljard keer bekeken in minder dan 8 maanden, terwijl deze LEGO-set slechts 30 dagen nodig had om de vereiste support te ontvangen. BTS’ Dynamite bevat minifiguren van Namjoon, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V en Jungkook. Verder is elk gebouw los te koppelen van de rest.

Hocus Pocus – The Sanderson Sister’s Cottage

Hocus Pocus – The Sanderson Sister’s Cottage is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1993, die binnenkort een vervolg krijgt en dat zal een belangrijke reden zijn waarom er voor dit ontwerp is gekozen. Het originele model is 45 cm hoog, 41 cm breed en 46 cm diep. Er zijn in totaal 12 minifiguren aanwezig: Winifred Sanderson, Sarah Sanderson, Mary Sanderson, Max Dennison, Dani Dannison, Allison, Emily Binx, Thackery Binx, Binx (als kat), Billy Butcherson, Ernie/Ice en Jay. De minifiguren van Dani, Max, Allison Ice en Jay hebben allemaal twee gezichten zodat je ze kunt poseren met een blij of een bang gezicht.

Je zult betoverd zijn door de eindeloze magische mogelijkheden van dit huis. De cottage is te transformeren tot het huis van de Sanderson Zusters uit 1693, maar ook tot het Sanderson Heksenmuseum uit 1993. Je kunt er een museum van maken door simpelweg de infostand van de kaars met de zwarte vlam, het uithangbord van het museum, wat touwversperringen en een kassa toe te voegen. Daarnaast is het gebouw open te klappen om toegang te krijgen tot het interieur.

Tribute to Galileo Galilei

LEGO heeft Tribute to Galileo Galilei aangekondigd als de winnaar van de STEM-bouwwedstrijd, dat overigens staat voor science, technology, engineering en mathematics. Dit betekent dat het ontwerp van Firecracker in de toekomst als een cadeau bij aankoop (GWP) wordt uitgebracht.

De set hoef je overigens niet op korte termijn verwachten, want doorgaans zit er meer dan een jaar tussen het selecteren van het ontwerp en de daadwerkelijke release. Tribute to Galileo Galilei ontving in totaal 1432 stemmen, gevolgd door Tribute to Leonardo da Vinci met 783 stemmen en het roterende Classic Space-logo met 637 stemmen.

Een viering van Galileo Galilei, de astronoom die veel heeft bijgedragen aan ons begrip van de ruimte. Galileo verbeterde de telescoop om onze planeten en sterren te bekijken, ontdekte dat de maan bergen en kraters heeft, ontdekte de manen van Jupiter, bestudeerde de fasen van Venus en pleitte voor de heliocentrische theorie. Tribute to Galileo Galilei bevat daarom een micro Heliocentrisch model dat ronddraait, een telescoop en een boekenplank. De set bestaat uit in zijn huidige bestaat uit exact 250 stenen.

Viking Village

Terwijl de originele LEGO Vikingen zwaar geïnspireerd waren door de Noorse mythologie en fantasie thema’s, is BrickHammer’s Viking Village meer geaard en geworteld in de werkelijke geschiedenis. Met 5 grote structuren en afneembare daken.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten