Dragon’s Keep: Journey’s End wint Dungeons & Dragons-bouwwedstrijd en verschijnt als LEGO Ideas-set

LEGO LEGO Ideas

LEGO kondigde vorig jaar een samenwerking aan met Dungeons & Dragons. Bouwers konden op het LEGO Ideas-platform hun eigen Dungeons & Dragons-set indienen en een van deze ontwerpen zal daadwerkelijk op de markt worden gebracht. De wedstrijd werd in oktober 2022 aangekondigd en vandaag is bekendgemaakt dat Dragon’s Keep: Journey’s End de winnaar is.

Dragon’s Keep: Journey’s End

Dragon’s Keep: Journey’s End telt net iets minder dan 3000 stukjes. De set bevat geweldige routes met telkens verwisselbare deuren om altijd een verhaal met verschillende doelen te kunnen vertellen. De Witches Tower is voorzien van een laboratorium, wapenkamer, een waterput en een valluik om ongewenste bezoekers af te schrikken. De Taverne is de plek waar vele verhalen beginnen en worden afgesloten, misschien ligt er iets op de loer in de kelder of andere doorgangen die naar schatten leiden. De Dungeon onder de toren is een enorme grot waar veel dingen te vinden zijn. Een toeschouwer loert hier en kan aan een touw worden voortgedreven. De Crypte heeft ook schatten, maar is het het waard om je leven te riskeren?

Dit waren de overige vier kanshebbers:

Transforming Mimic

Een van de meest iconische monsters in D&D, de Mimic, kan naar believen van vorm veranderen. Deze set is bedoeld om te transformeren, waarbij je een geweldige schatkist kunt tentoonstellen – of hem in een Mimic kunt veranderen. Er zijn 3 scharnierende delen, 2 in de onderste kist en 1 in het deksel. Het onderste paneel scharniert om ruimte te maken voor de onderste tanden. De bovenkant van de kist heeft dezelfde functie waardoor de angstaanjagende boventanden van de Mimic tevoorschijn komen. Zodra de bovenkant is opgetild, zijn er assen die in het interieur kunnen worden gestoken om het in een open positie te houden. En natuurlijk moet het komen met een verwisselbaar bord dat je ook kunt omdraaien op basis van je voorkeuren. Transforming Mimic bestaat uit 2152 stukjes en is inclusief een bedrukte tegel voor het uithangbord.

Xanathar, the Beholder

Voeg Xanathar, the Beholder toe aan je tabletop. Dit figuur van de Beholder wordt geleverd met een bureau en een boekenplank om hem niet alleen uit te lichten en te laten schitteren op je display, maar ook om je Dungeons & Dragons-games te verbeteren. Je kan onder andere het tandwiel op Xanathar’s rug draaien om zijn oog van links naar rechts te bewegen. Zet alle accessoires van het bureau op de boekenplank en vervoer het bureau gemakkelijk als dobbelsteenopslag. De boekenplank dient ook als dobbelsteentoren. Open het valluik bovenop met de kist en de deurtjes onderaan, gooi de dobbelstenen, maar pas op voor kritieke missers.

The Monster Manual

The Monster Manual is een van de belangrijkste fundamenten voor Dungeons & Dragons. Deze set bevat niet alleen het boek, maar ook enkele van de monsters die in het spel voorkomen, waaronder de Demogorgon. Daarnaast maken ook Xanathar en een Mimic onderdeel uit van het geheel. Je kunt al deze monsters samen tentoonstellen of er individueel mee spelen. Alle modellen zijn zo geschaald dat ze bruikbaar zijn in de meeste D&D-games.

Tiamat’s Dice Tower

Om 50 jaar Dungeons & Dragons te vieren, bestormen 4 dappere avonturiers de toren van de drakenkoningin Tiamat. Met een werkende dobbelsteentoren, verwijderbare stands voor minifiguren die compatibel zijn met standaard 1-inch roosters en ruimte om 2 volledige sets dobbelstenen op te slaan aan elke kant van het blad, zal elke speler of Dungeon Master een gebruik vinden voor deze dobbelsteentoren. Ook inbegrepen is een manier om Tiamat aan de achterkant van de toren te bevestigen en een aangepaste glas-in-lood print. Terugkerend naar de formatie van Dungeons and Dragons, bestaat het team uit een Dwarven Fighter, een Human Cleric, een Halfling Rogue en een Elvish Wizard. In het oorspronkelijke boek van 1974 waren slechts 3 klassen en 4 rassen beschikbaar voor spelers en de Rogue werd in 1977 aan het spel toegevoegd. Gelukkig biedt Tiamat’s horde genoeg mogelijkheden voor spelers om alle huidige klassen van het spel te vertegenwoordigen.

Het pen-en-papier-rollenspel werd in 1974 op de markt gebracht door Gary Gygax en Dave Arneson. In 2024 viert het spel zijn 50ste verjaardag en daarvoor verschijnt er ook een bijpassende LEGO Ideas-set. Om de set op tijd te kunnen produceren werd er een bouwwedstrijd georganiseerd en het is helaas niet langer mogelijk om een ontwerp in te dienen.

LEGO Ideas Dungeons & Dragons

Het doel was om een set te maken gebaseerd op je favoriete verhaallijnen, monsters, personages, helden en locaties. Denk daarbij aan gedetailleerde displaymodellen van je favoriete karakter of monster, functionele displaymodellen voor Dungeon Masters en ultieme builds met aanpasbare elementen, allemaal geworteld in de D&D-wereld.

De jury bestaat uit leden van het LEGO Ideas-team en het Wizards of the Coast-team, kiest ontwerpen uit de pool van inzendingen voor de Fan Vote. Alle ontwerpen die de Fan Vote-fase bereiken, komen in aanmerking om een officiële LEGO Ideas-set te worden. In tegenstelling tot reguliere LEGO Ideas-inzendingen, is de Fan Vote fase voor deze promotie, die loopt van 28 november 2022 tot 12 december 2022, bedoeld om de juryleden te helpen de interesse van fans in specifieke ontwerpen te peilen.

De jury kiest uiteindelijk welk model uit de Fan Vote-fase een LEGO Ideas-set wordt, ongeacht het aantal behaalde stemmen, hoewel veel stemmen zeker helpen. Zodra het uiteindelijke model is gekozen door de jury, heeft de fan die het ontwerp heeft ingediend het genoegen om LEGO’s nieuwste Fan Designer te worden. Naast eeuwige roem ontvangt de ontwerper ook het volgende:

  • 1% van de totale netto verkoop van de LEGO Ideas Dungeons & Dragons-set.
  • 10 gratis exemplaren van de LEGO Ideas Dungeons & Dragons-set.
  • Vermelding in setmaterialen als de LEGO Ideas Dungeons & Dragons Fan Designer
  • Een prijzenpakket met Dungeons & Dragons-goodies.
In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten