Lancia Delta Integrale 16V Rally Car racet naar volgende reviewronde

LEGO LEGO Ideas

Eind februari heeft het LEGO Ideas-project Lancia Delta Integrale 16V Rally Car de mijlpaal van 10.000 bereikt. De set had 612 dagen nodig om de vereiste support te ontvangen en maakt daarmee kans op een commerciële release. LEGO gaat later dit jaar een beslissing nemen of de set ook daadwerkelijk in productie wordt genomen. Bekijk hier alle LEGO Ideas-sets die door het Deense bedrijf zijn uitgebracht.

Lancia Delta Integrale 16V Rally Car

De Lancia Delta Integrale 16V is een iconische straat- en rallyauto, die tussen 1987 en 1992 zes opeenvolgende FIA-wereldkampioenschappen won. Het model heeft wereldwijd tal van fanclubs en liefhebbers, zozeer zelfs dat er nieuwe edities werden gemaakt om de 30e verjaardag te vieren en tegemoet te komen aan de nooit aflatende vraag naar deze nostalgische legende.

Het model bestaat uit 2584 stenen is voorzien van een vierwielaandrijving en een dubbele wishbone ophanging. De aandrijving bestaat uit drie Power Functions L-motoren en is uitbreidbaar tot 2 of 3 XL-motoren. Voorwielen sturen volgens het Ackermann-principe en het werkende stuur is verstelbaar in hoogte. De versnellingspook in de cockpit regelt de tractie achter en laat je wisselen tussen de vierwielaandrijving. Volgens de ontwerper is het met een paar extra stenen ook mogelijk om de set om te bouwen tot de Lancia Beta of de Lancia Delta S4.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten