LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Creator Expert

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft is een dag na het publiceren van de eerste teaser officieel gepresenteerd in de LEGO Shop. Vanaf 1 oktober is Queer Eye – The Fab 5 Loft te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €99,99. Volgens het Deense bedrijf is de set geschikt voor volwassenen, hoewel dat voornamelijk heeft te maken met marketingdoeleinden en niet met de toegepaste bouwtechnieken.

  • Setnummer: 10291
  • Naam: Queer Eye – The Fab 5 Loft
  • Aantal stenen: 974
  • Aantal minifiguren: 7
  • Prijs: €99,99 in LEGO Shop NL | BE
  • Prijs per staan: 10,3 cent
  • Releasedatum: 1 oktober 2021
  • Ontwerper: Matthew Ashton
  • Stickers: ja
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft

De set bestaat uit 974 stenen en bevat 7 minifiguren plus een paar extra torso’s. Fans van de Netflix-serie bouwen de loft in Atlanta, die zich bevindt op een complex van de Fulton Cotton Spinning Company en zich kenmerkt door de bakstenen muren. Deze witte LEGO-steen werd eerder al gespot bij Bricks & Pieces, maar onduidelijk was nog voor welke set het deel werd gebruikt. Het bouwwerk is gedetailleerd met een make-over ruimte, een volledig uitgeruste keuken en een woongedeelte. De loft is 9 cm hoog, 35 cm breed en 21 diep.

Voor LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft zijn in totaal zeven minifiguren ontworpen en de inmiddels overleden bulldog Bruley. Er is natuurlijk de Fab 5 met Tan France, Bobby Berk, Jonathan Van Ness, Antoni Porowski en Karamo Brown. Daarnaast is muzieklerares Kathi Dooley twee keer beschikbaar: één keer voor en één keer na de grote make-over. Er zijn ook een aantal torso’s en accessoires in het loft te vinden, waarmee je je eigen minifiguren een make-over kunt geven. Voor LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft zijn er torso’s beschikbaar zonder handen.

Ontdek tijdens het bouwen een groot aantal details die de talenten van elk van de Fab 5 weerspiegelen, waaronder een keukeneiland voor Antoni, een kledingrek voor Tan, Jonathan’s salonstoel, Karamo’s bank en Bobby’s interieur. LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de LEGO-ontwerpers en de Fab 5 zelf. De instructies in koffietafel-stijl geven een inspirerend inzicht in het samenwerkingsproces.

Queer Eye is een Amerikaanse reality televisieserie, voor het eerst uitgebracht op 7 februari 2018 op Netflix. De bekroonde show staat bekend om zijn sterke vertegenwoordiging onder de LGBT-gemeenschap en gemeenschappen die mensen van kleur omvatten.

Eind 2021 gaan er weer een hoop LEGO-sets met pensioen. Mocht je nog een van de sets van dit overzicht willen bemachtigen, dan doe je er verstandig aan om er zo snel mogelijk bij te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten