LEGO 10294 Titanic kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Creator Expert

We toonden je onlangs al de eerste afbeelding van LEGO 10294 Titanic, maar vandaag is de set ook officieel gepresenteerd. De Titanic in LEGO-vorm is vanaf 1 november exclusief beschikbaar voor VIP-leden in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop, terwijl de reguliere release op 8 november zal plaatsvinden.

 • Setnummer: 10294
 • Naam: Titanic
 • Thema: World Building
 • Aantal stenen: 9090
 • Aantal minifiguren: geen
 • Prijs: €629,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 8 november 2021
 • VIP-voorverkoop: 1 november 2021
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO 10294 Titanic

LEGO 10294 Titanic bestaat uit 9090 stenen en heeft een prijskaartje van €629,99, wat neerkomt op ongeveer 6,9 cent per steen. Het model is daarmee de één na grootste LEGO-set ooit; alleen LEGO Art 31203 Wereldkaart telt meer stenen, hoewel dat niet direct een eerlijke vergelijking is aangezien het vooral op kleine 1×1 steentjes gaat. De set weegt maar liefst 12,8 kg en dat is slechts een fractie minder dan de zwaarste LEGO-set ooit: LEGO Star Wars 75192 Millennium Falcon (13,2 kg). Het imposante schip is 135 cm en heeft een schaal van 1:200. De set is daarmee het langste model ooit en neemt die plek over van LEGO Star Wars 10221 Super Star Destroyer uit 2011.

Dit getrouwe model van de Titanic (schaal 1:200) bestaat uit 3 secties. Via de doorsneden zijn de details aan de binnenkant prachtig zichtbaar, waaronder de eetzaal voor de eerste klasse, de grote trap, een van de ketelhuizen en diverse cabines van verschillende passagiersklassen. Het schip bevat talloze authentieke details, waaronder 300 patrijspoorten, de bekende brug, reddingsboten, bankjes, een vrachtkraan en nog veel meer. Onderin het schip bevinden zich de enorme kolenkachels en de stoommachines, die kunnen worden verwijderd. Als je aan een tandwiel draait, kunnen de afzonderlijke zuigers op en neer worden bewogen. Bovendien draait de bijbehorende schroef tegelijkertijd via een LEGO Technic-as.

De LEGO 10294 Titanic komt in de bekende kleurstelling van de White Star Line, hoewel er geen licentie is afgenomen. De romp is zwart boven de waterlijn met een gele lijn onder het witte dek en donkerrood aan de onderkant. Daarnaast zijn de iconische schoorstenen geel aan de onderkant en zwart aan de bovenkant. De vier schoorstenen, waarvan er slechts drie werden gebruikt voor rookafvoer op de echte Titanic, terwijl de vierde werd toegevoegd om esthetische redenen en om sommige operatiekamers te ventileren, worden ook gestabiliseerd door touwen in het LEGO-model.

De LEGO 10294 Titanic komt met een presentatiestandaard in bruin en daarmee heeft de ontwerper duidelijk een houten look proberen te bewerkstelligen. Het displaymodel heeft ook een naamplaatje dat wordt gebouwd met de letters van LEGO Ideas 21327 Typewriter. Er is ook goed nieuws voor de bouwers die een hekel hebben aan stickers plakken, want de Titanic bevat alleen geprinte stenen.

Vanaf maandag 25 oktober is LEGO Harry Potter 40452 Hogwarts Gryffindor Dorms het nieuwe cadeau bij aankoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. De set ontvang je gratis bij alle Harry Potter-aankopen vanaf €100. De promotie loopt tot en met 7 november (of zolang de voorraad strekt).

7 Reacties

 1. Ik vind het een heel mooi schip maar helaas waarschijnlijk veel te duur voor mij

  Reageer
  • Waarschijnlijk? Twijfel je nog of 630 euro te duur is? 😏

   Reageer
 2. prachtig veel pricieciwerk maar het is geweldig om dit te maken.ben benieuwd hoelang ik daar mee bezig ben. gr. pspeel hoor ik van U of ik er een kan kopen

  Reageer
  • Wij verkopen niks, zijn simpelweg een site met nieuws over LEGO. Vanaf 1 november is de set te koop in de LEGO Shop, de links staan in het artikel.

   Reageer
 3. Kan ik deze reeds in pet order bij u bestellen?

  Reageer
  • Wij verkopen niks, zijn simpelweg een site met nieuws over LEGO. Vanaf 1 november is de set te koop in de LEGO Shop, de links staan in het artikel.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten