LEGO 4000037 Factory AGV is nieuwste set voor Inside Tour

LEGO

De LEGO Inside Tour is na twee jaar afwezigheid vanwege corona weer terug. Tijdens deze Inside Tour zie je hoe alle steentjes worden geproduceerd, ontmoet je ontwerpers en maak een rondleiding door de unieke geschiedenis van de LEGO Group in het originele huis van Ole Kirk. Elke deelnemer ontvangt daarnaast een exclusieve set en doordat er slechts een beperkt aantal tickets zijn, is dit een van de meest exclusieve sets die je kan bemachtigen. In 2022 is er weer een nieuw ontwerp geïntroduceerd: LEGO 4000037 Factory AGV, waarvan er 80 exemplaren beschikbaar zijn. De set wordt ook nog gepersonaliseerd met een groepsfoto op de achterzijde.

Goedkoop is de Inside Tour overigens niet, want een ticket kost 14.500 DKK en dat komt neer op een kleine 2.000 euro. De prijs is inclusief twee overnachtingen incl. ontbijt (woensdag t/m vrijdag), catering (woensdag en donderdag) en een toegangskaartje voor LEGOLAND. Alle communicatie over de LEGO Inside Tour en de rondleiding zal in het Engels zijn. LEGO-fans die deelnemen aan de tour moeten minstens 10 jaar oud zijn. Kinderen en tieners tussen 10 en 17 jaar moeten worden begeleid door een volwassen deelnemer.

LEGO 4000037 Factory AGV

In de fabriek van LEGO (Kornmarken) bevinden zich niet alleen enorme gietmachines die iedere dag miljoenen stenen produceren, maar ook de zogeheten Automated Guided Vehicles. Deze autonome robots vervoeren iedere dag 71 ton, wat neerkomt op ongeveer 2600 ton per jaar. De AGV’s werken op elektriciteit en worden opgeladen telkens wanneer zij dozen ophalen en afzetten op de terminal. Het opladen duurt ongeveer 1 minuut per lading.

De AGV’s maken deel uit van de logistieke stroom in de fabriek. Ze verzamelen en transporteren dozen met LEGO-stenen. De AGV ontvangt een bericht van een van de gietmachines dat de doos met de gloednieuwe LEGO-stenen binnenkort vol zal zijn. De AGV pakt dan een lege doos en gaat naar de gietmachine. De robot verzamelt de gevulde doos, vervangt ze door een lege en gaat terug naar de terminal waar de gevulde doos wordt gelost op de transportband en dan getransporteerd naar het magazijn voor opslag. Dit alles gebeurt 100% automatisch.

De LEGO fabriek Kornmarken heeft 41 AGV’s in totaal. De oudste werkt al op de fabrieksvloer sinds maart 2009 en de nieuwste is van 2016. Maar in feite zijn er al AGV’s sinds de opening van de fabriek in 1987, echter in een andere vorm.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten