LEGO 4002020 Kerstset is het exclusieve kerstcadeau voor alle LEGO-medewerkers

LEGO

LEGO komt ieder jaar rond de kerstperiode met een exclusieve set voor alle medewerkers van het Deense bedrijf. Dat is dit jaar niet anders en op sociale media hebben verschillende LEGO-ontwerpers al foto’s gedeeld van de nieuwe set. Vorig jaar ging het om een Star Wars X-Wing (4002019) met winterthema en in 2020 betreft het een traditionele kerstset (4002020).

LEGO 4002020 Kerstset

LEGO 4002020 Kerstset bestaat uit 919 stenen en wordt uitgedeeld aan alle medewerkers. Onder andere LEGO-ontwerper Justin Ramsden heeft twee foto’s van de doos op zijn Twitter-account gepubliceerd. De voorkant is in eerste instantie vrij simpel en geeft bewust weinig informatie over het model dat erin zit, zodat het een echte verrassing is. Op de achterzijde van de verpakking is desondanks wel het voltooide model te zien. Het gaat om een werkplaats waar drukke elfen kerstcadeautjes maken. Naast de met stenen gebouwde figuren is er een lopende band met cadeautjes en een grote kerstboom.

Een slinger aan de zijkant van het model kan ook enkele functies van de set bedienen. Waarschijnlijk bewegen de twee zittende elfjes, de lopende band en de slinger van de wandklok. Bovendien draait de kerstboom mee met de modeltrein.

Elk jaar wordt een speciaal thema geselecteerd voor het kerstcadeau. In 2018 vierde de set bijvoorbeeld de 40ste verjaardag van de minifiguur en vorig jaar betrof het de 20ste verjaardag van LEGO Star Wars. Dit jaar draait is het onderwerp LEGO Education, dat al 40 jaar bestaat. Het viert ook de introductie van het tandwiel in het LEGO-systeem 50 jaar geleden.

Net als zijn voorgangers wordt de LEGO 4002020 Kerstset officieel niet verkocht, maar alleen aan LEGO-medewerkers als cadeau gegeven. Mocht je de set toch willen bemachtigen dan raden we je aan om een kijkje te nemen op eBay, waar de set door verschillende medewerkers wordt aangeboden.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten