De laatste informatie over LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean

LEGO LEGO Creator Expert

Goed nieuws voor fans van de ‘Back to the Future’-films, want volgens het doorgaans goed geïnformeerde PromoBricks staat er een nieuwe set van de iconische DeLorean op de planning: LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean. Eerder dit jaar gingen er ook al geruchten over een DeLorean-set met setnummer 10290, echter bleek dat uiteindelijk de inmiddels uitgebrachte Pickup Truck te zijn.

Update LEGO 10300 DeLorean DMC-12 is nu ook officieel aangekondigd

 • Setnummer: 10300
 • Naam: Back to the Future: DeLorean
 • Thema: Creator Expert
 • Aantal stenen: 1872
 • Afmetingen: 35,5 cm lang en 11 cm hoog
 • Aantal minifiguren: Marty McFly, Doc Brown
 • Prijs: €179,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 1 april 2022
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean

Volgens de nieuwe informatie komt LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean op 1 april op de markt. De set zal de eerste drie maanden exclusief in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop worden verkocht voor €179,99. De set bestaat uit 1872 stenen en bevat ook een lightbrick, die achter de flux capacitor wordt geplaatst.

LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean kan worden omgebouwd, waarmee je het uiterlijk kan aanpassen naar de auto uit de eerste, tweede en derde film. De set bevat de OUTATIME-nummerplaat en de futuristische versie uit het tweede deel. Om de tijdmachine eruit te laten zien zoals in het eerste deel, kun je hem uitrusten met de pantograaf. De Mr. Fusion Home Energy Reactor is ook aanwezig voor de DeLorean uit het tweede en derde deel, waarbij het mogelijk is om de wielen in te klappen, zodat de auto in vliegstand kan worden getoond. Daarnaast zijn er nieuwe wieldoppen en de elektronenbuizen voor de motorkap.

De DeLorean is voorzien van een gedetailleerd interieur, inclusief de ingebouwde flux capacitor met lightbrick en vleugeldeuren die kunnen worden geopend. Een gereedschapskoffer en Marty’s roze hoverboard zouden als extra accessoires worden meegeleverd. Het model is 35,5 cm lang en 11 cm hoog.

Er is ook goed nieuws voor de liefhebbers van minifiguren, want in tegenstelling tot eerdere geruchten komt LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean met twee exemplaren. Dit zijn twee compleet nieuwe versies van Marty en Doc, gebaseerd op de tweede Back to the Future-film. Marty draagt een donkerrode jas met grijze mouwen, terwijl Doc is uitgerust met gele jas dat hij draagt over een rood shirt. Beide personages hebben nieuwe gezichten en Doc heeft een omkeerbaar alternatief gezicht met bril. De DeLorean is aanzienlijk groter dan de minifiguren van Marty en Doc, maar je kan ze toch gezamenlijk tonen op een kleine standaard met een informatieplaatje van de tijdmachine.

LEGO Back to the Future

Het zal overigens niet de eerste LEGO Back tot he Future-set worden, want in augustus 2013 verscheen al de LEGO Ideas 21103 The DeLorean Time Machine. Deze set had een adviesprijs van €49,99 en telde 401 stenen. Twee jaar later volgde LEGO met nieuwe fysieke minifiguren die konden worden ontgrendeld als speelbare personages in de game LEGO Dimensions.

Daarnaast verscheen er een BrickHeadz-set met Doc en Marty. De twee personages werden in 2018 uitgebracht als combinatieset 41611 met de BrickHeadz-nummers 43 en 44.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

1 Reactie

 1. Er zal dan toch ook wel een nieuwe brickhead bijkomen? Of een presentje als je de site koopt bij lego.com Wel tof dat hij als eerste in Nederland en Belgie uitkomt!

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten