LEGO Ideas 21335 Motorized Lighthouse kopen? Vanaf vandaag beschikbaar

LEGO LEGO Ideas

LEGO Ideas 21335 Motorized Lighthouse is is officieel aangekondigd als de nieuwste Ideas-set. Het volgende LEGO Ideas-project bestaat uit 2065 stenen en wordt op 1 september exclusief gelanceerd in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €299,99.

  • Setnummer: 21335
  • Naam: Motorized Lighthouse
  • Thema: Ideas
  • Aantal stenen: 2065
  • Aantal minifiguren: 2
  • Afmetingen: 25 cm lang, 25 cm breed en 54 cm hoog
  • Prijs: €299,99 in LEGO Shop NL | BE
  • Releasedatum: 1 september 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Ideas 21335 Motorized Lighthouse

De 54 cm hoge vuurtoren staat op zijn eigen eiland met een trap die leidt naar het huisje van de vuurtorenwachter. Daarnaast is er nog een tweede minifiguur met een witte roeiboot. Naast de vuurtoren bevindt zich een kleine hut waarin de vuurtorenwachter woont. Zowel de vuurtoren als de cabine kunnen worden geopend om het interieur te bekijken. Aan de bovenzijde vinden we roterende lens en hiervoor wordt een Powered Up-batterijbox, motor en een led-lampje met kabel meegeleverd.

LEGO Ideas 21335 Motorized Lighthouse is gebaseerd op het Ideas-project van de 20-jarige, Canadese LEGO-fan Sandro Quattrini. Sandro diende zijn oorspronkelijke concept in op het LEGO Ideas-platform, waar het 10.000 stemmen bereikte. Het concept werd vervolgens door de ontwerpers van LEGO tot een echte set gemaakt.

Sandro, die momenteel animatie studeert, werd voor het ontwerp van de vuurtoren geïnspireerd door een reis uit zijn jeugd. “Mijn moeder is dol op vuurtorens en ze zegt al jaren dat ik er een moet bouwen”, vertelt Sandro over het ontwerp. “We maakten ooit een reis rond het schiereiland Gaspé, een regio in de provincie Quebec, waar vuurtorens in alle soorten en maten te vinden zijn. We bezochten enorme stenen vuurtorens op rotsachtige stranden en kleine, verlaten houten vuurtorens verborgen achter de bomen. Ik denk dat deze bouwwerken altijd in een hoekje van mijn gedachten hebben gezeten sinds die reis vele jaren geleden en voor dit project wilde ik die torenhoge essentie van hoge vuurtorens vastleggen, terwijl ik ook hun eenzame karakter wilde behouden.”

Over het ontwerp en waarom het werd gekozen, zei LEGO’s Global Marketing Vice President, Federico Begher: “Sandro’s ontwerp roept echt de eenzame rol van de vuurtoren op en het gemotoriseerde licht voegt een mooie dimensie toe aan de set. Ik hou van de aandacht voor detail in het huisje van de vuurtorenwachter en de boot. Het is echt een spannend en uitdagend bouwwerk dat een fantastisch tentoonstellingsstuk oplevert.”

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten