LEGO Ideas-projecten Jazz Quartet en The Office krijgen commerciële release

LEGO LEGO Ideas

LEGO heeft zojuist de resultaten bekendgemaakt van de eerste reviewronde van de sets die in 2021 de 10.000 supporters hebben bereikt. Er zijn door LEGO twee Ideas-projecten uitgekozen die op een later moment een commerciële release krijgen. De winnaars zijn: Jazz Quartet van Hsinwei Chi en The Office van LEGO The Office. Het is nog onbekend wanneer de sets worden uitgebracht. Daarnaast wordt ‘Snow White and the Seven Dwarfs’ nog overwogen en begin 2022 zal de uitslag worden gedeeld.

Dit betekent dat er momenteel nog acht LEGO Ideas-sets in aantocht zijn. De LEGO Ideas 21330 Kevin Alone at Home-set zal over een paar dagen moet worden aangekondigd, terwijl de resterende sets waarschijnlijk in 2022 of zelfs 2023 worden uitgebracht:

LEGO Ideas review 2021

Jazz Quartet

Het Jazz Quartet werd oorspronkelijk ontworpen voor de LEGO Ideas-wedstrijd ‘Music to your ears!’. In de zomer van 2020 behaalde het kwartet de tweede plaats achter winnaar ‘Daft Punk’. Chi liet zich hierdoor niet afschrikken. Hij voegde een podium toe aan zijn ontwerp en lanceerde het idee als een los project.

De ontwerper besloot het Jazz Quartet samen te stellen uit een piano, trompet, bas en drums. Ieder instrument wordt gekoppeld aan een van stenen gebouwde muzikant, gekleed in een typische jazzoutfit. Het kwartet speelt op een podium dat naar schatting ongeveer 51 cm lang en 17,5 cm diep zal zijn. Het lijkt erop dat de muzikanten worden vastgezet door middel van een enkele steen, waardoor de bouwer zelf kan beslissen hoe ze worden gepositioneerd.

The Office

The Office is een set met een 2-in-1 ontwerp en 17 minifiguren die alle bekende personages vertegenwoordigen, zoals Michael, Jim, Pam, Dwight, Angela, Kevin en meer. De set bestaat uit twee zijden die eenvoudig zijn te demonteren voor weergave, snel verplaatsen of het maken van foto’s. Beide zijden kunnen aan elkaar worden gekoppeld door middel van vergrendelingsmechanismen die verborgen zijn in de wanden en bureaus.

De keuze voor een 2-in-1 ontwerp is genomen, omdat er op de manier ook een kleinere set kan worden gemaakt. De meeste onderdelen van de linkerkant worden namelijk ook gebruikt aan de rechterkant. Het is op deze manier ontworpen om rekening te houden met verschillende soorten fans. Sommige fans willen misschien slechts het deel met hun favoriete personages, terwijl anderen de hele set in huis willen halen.

Snow White and the Seven Dwarfs

De beoordelingscommissie van LEGO was onder de indruk van Snow White and the Seven Dwarfs, die voor de tweede keer 10.000 supporters heeft bereikt. Desondanks heeft het project nog niet alle vakjes kunnen aanvinken die nodig zijn om ermee verder te gaan en is een verdere herziening nodig. LEGO zal een update over dit project geven in de volgende aankondiging van de resultaten begin 2022.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten