LEGO Marvel 76218 Sanctum Sanctorum kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Marvel

Vandaag heeft de tweede editie van LEGO CON plaatsgevonden en een van de nieuwe sets die werd gepresenteerd is LEGO Marvel 76218 Sanctum Sanctorum. Eerder dit jaar schreven we al over het bestaan van de set, maar nu kunnen we jullie ook eindelijk beelden van het bouwwerk tonen. Op 1 augustus wordt de set gelanceerd in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €249,99.

LEGO Marvel 76218 Sanctum Sanctorum

LEGO Marvel 76218 Sanctum Sanctorum bestaat uit 2708 stenen en is gebaseerd op twee films. Naast Doctor Strange in the Multiverse of Madness bevat het Sanctum ook enkele minifiguren en scènes uit Avengers: Infinity War. Op de voorzijde van de verpakking zien we het Infinity Saga-logo en op de achterzijde zijn de minifiguren uit de Doctor Strange-film afgebeeld. In totaal komt de set met negen minifiguren, waaronder Doctor Steven Strange, Sinister Strange, Zombie Strange, Karl Mordo en Scarlet Witch. De vier minifiguren die afkomstig zijn uit Avengers: Infinity War zijn Wong, Ebony Maw, Iron Man en Spider-Man.

  • Setnummer: 76218
  • Naam: Sanctum Sanctorum
  • Thema: Marvel
  • Aantal stenen: 2708
  • Aantal minifiguren: 9
  • Afmetingen: 32 cm hoog, 31 cm breed en 26 cm diep
  • Prijs: €249,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 augustus 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

Het LEGO Marvel 76218 Sanctum Sanctorum staat op een grijze bouwplaat van 32 x 32, hoewel deze niet volledig zal worden opgevuld. Het hoekgebouw is aan beide zijden omgeven door een pad van ongeveer 7 studs breed en aan de achterzijde bevindt zich een 6 studs brede binnenplaats. Dit betekent dat het gebouw ongeveer 25 studs breed en 19 studs diep is. De set is desondanks te combineren met andere modellen in de Modular Buildings-serie en het in 2021 uitgebrachte LEGO Marvel 76178 Daily Bugle.

Sanctum Sanctorum bestaat uit drie verdiepingen, die afzonderlijk van elkaar kunnen worden verwijderd. Het platte dak op de zolder en een deel van de trap kunnen ook worden verwijderd. Daarnaast kunnen bouwers een deel van de muur van iedere verdieping verwijderen om toegang te krijgen tot het interieur. Op de eerste verdieping heeft het verwijderbare muurdeel ook nog een speciale functie, want hiermee creëer je een magisch portaal waaruit Gargantos steekt. Je kunt zijn oog en enkele van zijn tentakels zien. Het monster kan zowel naar buiten als naar binnen kijken.

Boven bevindt zich een LEGO-versie van Rotunda of Gateways. Achter de deur vinden we een decor dat met behulp van een verborgen schuifmechanisme in de muur met twee andere kan worden verwisseld. Op de begane grond is er vanwege de grote trap relatief weinig ruimte beschikbaar. LEGO heeft de Time Stone verborgen in een geheime kamer onder de trap. De zolder is, net als de overige verdiepingen, voorzien van verschillende accessoires, zoals boeken, schatten en meer.

Voor het gebouw zijn twee bomen, een bandkraan, een brievenbus en een lantaarn geplaatst. Aan de achterzijde van LEGO Marvel 76218 Sanctum Sanctorum staat een grote gele afvalcontainer plus een paar kartonnen dozen die de pinnen verbergen voor het verbinden met andere Modular Buildings. De achterkant van het huis is versierd met verschillende graffiti en posters, waaronder een poster van Nick Fury en een tekening van het symbool van de tien ringen. Het meest opvallende object is een groot billboard dat reclame maakt voor de nieuwe Captain America-tentoonstelling in het Bricksonian Museum.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten