LEGO Mindstorms 51513 Porsche blijkt LEGO Lab-project te zijn

LEGO

Een paar dagen geleden verschenen de eerste foto’s van de LEGO Mindstorms 51513 Porsche. We dachten eerst dat het ging om een hoax, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het is inmiddels duidelijk geworden dat LEGO de set aan verschillende gebruikers heeft getoond door middel van een advertentie op Instagram. Dat betekent overigens nog niet dat de Mindstorms Porsche er daadwerkelijk gaat komen.

LEGO Mindstorms 51513 Porsche

Het project komt namelijk uit de denktank van LEGO Lab en had een officiële productpagina, die inmiddels niet langer meer online staat. Via Google cache is de pagina nog wel naar voren te halen en daaruit blijkt dat lezers hun interesse kenbaar konden maken. Momenteel is het project nog niks meer dan een prototype, desondanks bestaat er een kans dat er op een later moment een commerciële release volgt.

LEGO Mindstorms 515153 Porsche bestaat volgens de verpakking uit 819 stenen en richt zich op volwassenen. De set bevat een Bluetooth-hub, vier motoren, een kleurensensor en een afstandssensor. De Porsche zelf is gebaseerd op de LEGO Technic 42096 Porsche 911 RSR set met verschillende nieuwe technische functies:

 • Geavanceerde viziersensor voor volledig autonoom rijden
 • Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit
 • Ultrasonesensor om objecten te detecteren en afstanden te meten
 • LEGO Smart Hub met een 3-assige accelerometer en een 3-assige gyrosensor
 • Programmeerbare led-koplampen
 • Li-ion-accu (7.3v) met usb-oplaadpoort

Lezers die hun interesse kenbaar hebben gemaakt werden daarna doorgestuurd naar een enquête om je mening te delen. “Helaas is de LEGO Mindstorms Porsche nog niet te koop, maar we werken er hard aan om het in de nabije toekomst te realiseren. We stellen uw eerlijke mening over dit idee zeer op prijs. Geef ons hier je feedback en doe automatisch mee aan de wedstrijd om een ​​LEGO Porsche 911 RSR (42096) te winnen. De wedstrijd loopt tot 7 oktober 2020. Vijf winnaars worden willekeurig getrokken en op 10 oktober 2020 bekendgemaakt wanneer de enquête ten einde komt”, aldus LEGO. Het is niet geheel duidelijk waarom LEGO de enquête vroegtijdig heeft gesloten, maar mogelijk heeft het bedrijf voldoende feedback verzameld.

De Mindstorms Porsche is niet het eerste prototype uit het LEGO Lab. De LEGO Night Mode-verlichtingssets kwamen eerder dit jaar uit de denktank.

LEGO-fans kunnen in juni uitkijken naar bijna 100 nieuwe sets. Onder het aanbod bevinden zich ook verschillende grote modellen, zoals LEGO NINJAGO 71799 City Markets, LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade en de prachtige LEGO DC 76252 Batcave - Shadowbox. Vroege beslissers kunnen twee cadeaus bij aankoop bemachtigen: LEGO 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100) en 40529 Children’s Amusement Park (vanaf €150).Het volledige overzicht met alle nieuwe LEGO-sets voor juni 2023 bekijk je hier.

7 Reacties

 1. Het is echt een hele coole set.

  Reageer
 2. Echt gaaf maken die machine

  Reageer
 3. Zeker doen is de moeite waard. Ik kijk er naar uit

  Reageer
 4. Blij dat ze nu ook wat met verlichting gaan doen. Dat mis ik in de technic dozen.

  Reageer
 5. Voor de Technic liefhebbers, die ook van programmeren houden, is dit een zeer goede uitbreiding. Ook voor de ‘nieuwelingen’, die Lego nog niet kennen of negatieve vooroordelen t.o.v. Lego hebben, is dit een mooie uitdaging.

  Reageer
 6. Kan niet wachten om deze set bij mijn collectie te kunnen neer zetten!!!

  Reageer
 7. Ckers wel waard om te produceren, nu nog zo een setje voor de bugatti en lambo.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten