LEGO Mindstorms 51515 Robot Inventor kopen? Alles wat je moet weten

LEGO

LEGO 51515 Mindstorms Robot Inventor is vanaf vandaag te koop. De set kan worden aangeschaft in de LEGO Online Shop voor €359,99. Je ontvangt bij je bestelling dubbele VIP-punten en de set LEGO 40413 Mindstorms Mini Robots cadeau. Dit cadeau is tot en met 1 november beschikbaar of zolang de voorraad strekt. Overigens ontvang je de Mini Robots bij alle bestellingen vanaf €100 en niet alleen bij de Robot Inventor. Lezers uit België kunnen via deze link profiteren van de actie.

LEGO Mindstorms 51515 Robot Inventor

Net als de vorige generaties is de LEGO Mindstorms 51515 Robot Inventor-set ontworpen om kinderen vanaf 10 jaar kennis te laten maken met objectgeoriënteerd programmeren. De nieuwe LEGO 51515 Mindstorms Robot Inventor Set vervangt de LEGO 31313 Mindstorms EV3-set, die al 7 jaar verkrijgbaar is. Deze set gaat binnenkort verdwijnen, maar is bij LEGO nog voor €279,99 beschikbaar. Het nieuwe ontwerp van deze generatie is overwegend wit en wordt aangevuld met turquoise en zwarte accenten. De intelligente Smart Hub vormt het hart van de set.

Het geheel wordt bestuurd met een drag ’n drop-app voor iOS en Android, waarmee je de set kan programmeren op de smartphone of tablet. Een laptop kan ook worden gebruikt om verbinding te maken met het ‘brein’ van het model via een Bluetooth-verbinding. Het coderen is gebaseerd op de programmeertalen Scratch en Python. Het pakket bestaat uit 949 stenen en Powered Up-componenten waarmee in totaal 5 basismodellen kunnen worden gebouwd:

 • Blast – deze meesterrobot is een stoïcijnse actieheld. Hij kan door obstakels schieten of hameren en voorwerpen grijpen. Bouwers kunnen de ultieme commandanten zijn, programmeren om de omgeving te scannen en darts schieten als het gevaar detecteert. Perfect om je kamer te bewaken.
 • Charlie – deze eigenzinnige hulpje kan high fives geven, dansen, drummen, kleine cadeautjes bezorgen en vrienden charmeren met zijn glimlach.
 • Tricky – de sportieve bot is de ultieme atleet. Codeer het om de perfecte slam dunk te voltooien of beheers een overvloed aan robotsporten: basketbal, bowlen of voetbal – de lijst gaat maar door.
 • Gelo – een echte vierpotige robot. Dankzij het unieke mechanisme kan hij lopen, obstakels vermijden en zelfs trucs uitvoeren.
 • M.V.P. – Het modulaire voertuigplatform klaart de klus. Maak en codeer je eigen afstandsbediening en bouw de M.V.P. om tot een buggy, een kraan, een geschutskoepel of zelfs een steenetende vrachtwagen om LEGO-stenen op te halen die door de andere robots zijn achtergelaten.
In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

1 Reactie

 1. Je bent hws beter af met de doos Spike Prime. Die bevat ook een grote motor en een druksensor, en naar mijn idee wat leukere kleuren. Bovendien een stuk goedkoper.
  Maar het voelt toch allemaal een stap terug vanaf de 31313. Geen scherm meer, veel tragere computer in de module, geen handige selectie van programma’s op de module zelf….
  Misschien eerst maar eens een Arduino geschikt maken om de 2 modules uit de Liebherr aan te sturen. Die werken via zelfde stekkers, maar daar heb je al 7 motoren en heel veel blokjes…

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten