LEGO produceert veiligheidsbrillen voor medisch personeel in strijd tegen het coronavirus

LEGO

In de strijd tegen het coronavirus is LEGO op eigen initiatief begonnen met het produceren van veiligheidsbrillen voor ziekenhuispersoneel in Denemarken en later wereldwijd. LEGO gebruikt voor de productie zijn eigen spuitgietmachines in Billund, zes in totaal. Bij de ontwikkeling van de veiligheidsbril zijn meer dan 100 medewerkers betrokken geweest. Het ontwerp bestaat uit slechts twee elementen: een frame en een transparant scherm.

De huidige productiecapaciteit is 13.500 brillen per dag. Indien nodig kan LEGO de productiecapaciteit binnen twee weken opschalen naar 58.000 exemplaren per dag. De bril is getest door ziekenhuispersoneel en inmiddels goedgekeurd. Daarnaast is er al een eerste order voor de levering van 50.000 brillen geplaatst. Volgens LEGO wordt de productie op korte termijn uitgebreid naar andere fabrieken wereldwijd, waarvan die in Hongarije de eerste zal zijn.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten