LEGO Star Wars UCS 75313 AT-AT kopen? Nu beschikbaar met twee cadeaus

LEGO LEGO Star Wars

LEGO Star Wars UCS 75313 AT-AT werd vorig Black Friday (26 november 2021) in de verkoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €799,99. Om de pijn enigszins te verzachten levert het Deense bedrijf LEGO Star Wars 40483 Luke Skywalkers Lightsaber als cadeau bij aankoop.

Update 16/10 → Momenteel is LEGO Star Wars 40483 Luke Skywalkers Lightsaber weer beschikbaar als cadeau bij aankoop en alleen vandaag ontvang je ook nog dubbele VIP-punten.

  • Setnummer: 75313
  • Naam: AT-AT
  • Thema: Star Wars (Ultimate Collector Series)
  • Aantal stenen: 6785
  • Afmetingen: 62 cm hoog, 24 cm breed en 69 cm lang
  • Aantal minifiguren: 9
  • Prijs: €799,99 in LEGO Shop NL | BE
  • Releasedatum: 26 november om 01:00 (start Black Friday-evenement)
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Star Wars UCS 75313 AT-AT

LEGO Star Wars UCS 75313 AT-AT bestaat uit maar liefst 6785 stenen en bevat 9 minifiguren. Het model is 62 cm hoog, 24 cm breed en 69 cm lang. Verschillende LEGO-ontwerpers hebben in de afgelopen jaren geprobeerd om een AT-AT van deze grootte te ontwikkelen, echter bleek de stabiliteit keer op keer een probleem te vormen.

Bouwers kunnen de AT-AT aan beide zijden openen om toegang te krijgen tot het interieur, waar je de verschillende minifiguren kan plaatsen. Van de 9 minifiguren zijn er 8 lid van ‘The Empire’, terwijl Luke Skywalker aan boord probeert te komen van de AT-T. De meegeleverde minifiguren zijn: Luke Skywalker, General Veers, twee AT-AT-bestuurders, Snowtrooper Commandant en vier Snowtroopers.

Het is ook mogelijk om de poten van de AT-AT aan te passen. LEGO heeft gekozen voor een wormwiel om de gewrichten te bewegen en toch stabiliteit te behouden. Een schroefdraad grijpt in een tandwiel, wat betekent dat de schroef het tandwiel kan draaien, maar niet andersom. Dit betekent dat je de heup- en kniegewrichten niet eenvoudig kan aanpassen, omdat je de ingebouwde schroevendraaier nodig hebt om ze vast te zetten. De enkels daartegen zijn wel vrij te bewegen.

De tweede functie van LEGO Star Wars UCS 75313 AT-AT is de beweegbare kop van het model. LEGO maakt hiervoor gebruiken van schakels, die van een zachter materiaal zijn gemaakt dan de gebruikelijke Technic-assen. Deze moeten het gewicht dragen en dat is vermoedelijk ook de reden waarom de kop schuin naar beneden loopt op de productfoto’s.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten