LEGO-steen gemaakt van 14K goud onder de hamer

LEGO

Een 14-karaats gouden Legoblokje van 25,65 gram gaat onder de hamer op Catawiki, de online marktplaats voor bijzondere en zeldzame objecten. Dit blokje is één van de slechts zeven tot acht exemplaren die gemaakt zijn begin jaren ’70 als erkenning voor de bijdrage van Lego-medewerkers om het bedrijf te doen groeien in Europa. Het Legosteentje wordt geleverd in de originele displaydoos (met Lego-logo) waarin het vijftig jaar geleden werd gegeven. Catawiki’s experts verwachten dat het steentje voor 12.000-14.000 euro wordt verkocht, maar het is nog afwachten wat het winnende bod daadwerkelijk zal zijn. De veiling is namelijk momenteel aan de gang en loopt nog tot 31 augustus. Verzamelaars hebben dus nog een aantal dagen de zeldzame kans om mee te bieden en dit bijzondere Legoblokje aan hun collectie toe te voegen.

Speciale Lego voor speciale medewerkers

Drie jaar geleden werd ook al één van de zeldzame gouden Legoblokjes op Catawiki verkocht, met het indrukwekkende winnende bod van meer dan 18.000 euro. Het kavel dat toen onder de hamer ging heeft een interessante geschiedenis; het was namelijk geschonken aan een Italiaanse werknemer die zich had ingezet om Lego groot te maken in Italië. Het blokje dat nu geveild wordt heeft een soortgelijke geschiedenis, maar dan met betrekking tot Duitsland. Dit Legoblokje werd jaren geleden vlak voor de kerstdagen aan een werknemer geschonken als erkenning voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van een Duitse markt voor Lego.

De zeldzame Legoblokjes zijn gemaakt van 14-karaats goud, hebben dezelfde afmetingen als een gewoon 2x4cm Legoblokje en wegen 25,65 gram. Voor wie het zou willen kunnen deze gouden steentjes zelfs gebruikt worden in combinatie met de gewone Legoblokjes.

Gerben Van IJken, Toys & Board Games Expert bij Catawiki: “Catawiki stelt verzamelaars wereldwijd in de gelegenheid om hun kostbare collectie uit te breiden met het breedste scala aan verzamelobjecten. Zo worden er wekelijks bijna vierhonderd gewilde, zeldzame Legosets geveild op Catawiki: van het eerste houten Legoblokje tot uiterst zeldzame bedrijfscadeaus zoals deze gouden steentjes. In de loop van dit decennium hebben we Lego enorm zien groeien in populariteit en met name tijdens de piek van COVID-19 zagen we de verkopen ontzettend toenemen. Dit komt waarschijnlijk doordat we massaal aan huis gekluisterd waren, wat meer tijd gaf voor het verzamelen en bouwen van Legosets. Degene die dit bijzondere gouden stukje geschiedenis in handen krijgt wordt niet alleen de trotse eigenaar van een zeer zeldzaam verzamelobject, maar neemt ook gegarandeerd een verstandige investeringsbeslissing”.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten