LEGO Technic 42141 McLaren Formule 1 Racewagen krijgt vernieuwde versie vanwege licentieproblemen

LEGO LEGO Technic

Het lijkt erop dat er problemen zijn met de LEGO Technic 42141 McLaren Formule 1 Racewagen. De set is namelijk al enige tijd niet meer beschikbaar in de LEGO Shop en dat zou niet het resultaat zijn van de populariteit, maar ontbrekende licenties. Mocht je de versie met Pirelli-logo nog willen bemachtigen, dan kun je op dit moment nog terecht bij Amazon Nederland, Amazon Duitsland en Bol.com.

Update 06/04 → Deze versie is inmiddels uitverkocht bij Bol.com. Alleen nog beschikbaar bij Amazon Nederland en Amazon Duitsland.

LEGO Technic 42141 McLaren Formule 1 Racewagen

De Duitse website PromoBricks heeft opgemerkt dat LEGO inmiddels de productfoto’s van de set heeft vervangen. Op de nieuwe beelden ontbreken vijf stickers, waaronder die van Pirelli, die is vervangen met het logo van McLaren. In de vernieuwde bouwinstructies zijn ook alleen nog de nieuwe stickers te zien.

  • Setnummer: 42141
  • Naam: McLaren Formule 1 Racewagen
  • Thema: Technic
  • Aantal stenen: 1432
  • Afmetingen: 13 cm hoog, 65 cm lang en 27 breed
  • Prijs: €179,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum:1 maart 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

Onduidelijk is nog waarom deze problemen nu pas aan het licht zijn gekomen, omdat McLaren vermoedelijk al op de hoogte was welke sponsoren er dit jaar niet op de auto zouden zijn te zien. Op de huidige partnerpagina van het bedrijf ontbreken de namen van Bitci, Buzz, Miory Steel en Mind. Het verdwijnen van het Pirelli-logo is wel opmerkelijk, aangezien het bedrijf nog steeds de officiële bandenleverancier is van de Formule 1 en ook is het logo nog te zien op de banden van LEGO Speed Champions Set 76909 Mercedes-AMG F1 W12 E Performance & Mercedes-AMG Project One.

De nieuwe met aangepaste stickers, doos en bouwinstructies zal waarschijnlijk vanaf het begin van de zomer worden geleverd.

De maand november is aangebroken en ook in 2023 belooft het weer een mooie maand te worden met verschillende promoties, waaronder nieuwe cadeaus bij aankoop, een Insiders 2X-weekend, Black Friday en Cyber Monday. Bekijk het volledige overzicht hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten