LEGO Technic 42143 Ultimate Car met minimaal een jaar uitgesteld

LEGO LEGO Technic

In 2016 bracht LEGO de eerste grote LEGO Technic supercar op de markt, Porsche 911 GT3 RS, en sindsdien werd de collectie uitgebreid met de Bugatti Chiron (2018) en de Lamborghini Sián (2020). De verwachting was dan ook dat er in 2022 opnieuw een nieuwe supercar zou verschijnen in LEGO-vorm, echter claimt het doorgaans goed geïnformeerde StoneWars dat deze release met een jaar is uitgesteld.

Update → LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3 is inmiddels officieel gepresenteerd

LEGO Technic 42143 Ultimate Car

Eerder deze week publiceerde de Spaanse retailer ElectricBricks vroegtijdig het setnummer van de nieuwe set: LEGO Technic 42143 TBD Ultimate Car 2022. De set zou vanaf augustus 2022 beschikbaar moeten zijn bij retailers, terwijl de exclusieve lancering in de LEGO Shop vermoedelijk stond gepland voor mei of juni. Het model zou bestaan uit 3776 stenen en waarschijnlijk tussen de 350 en 400 euro kosten.

Volgens bronnen van StoneWars is dit helaas oude informatie en wordt de set uitgesteld tot minimaal 2023 en mogelijk zelfs nog later. De site schrijft dat de exacte redenen niet bekend zijn, maar dat het voor de hand ligt dat het echte model is uitgesteld. LEGO zal daarom moeten wachten totdat de fabrikant klaar is om de nieuwe supercar op de markt te brengen. Het is op dit moment nog onbekend op welke bolide de set is gebaseerd.

Het uitstel van de supercar is naar verluidt ook de reden waarom de productie van de Bugatti Chiron is verlengd. De set had eind 2021 met pensioen moeten gaan, maar blijft nog minimaal een jaar beschikbaar.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten