LEGO World 2022 geannuleerd

LEGO

De verwachting was dat er in 2022 weer een LEGO World zou plaatsvinden, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn. LEGO heeft deelnemers geïnformeerd dat men van mening is dat het risico op een evenement dat geen eer doet aan het LEGO merk te groot is. De beslissing komt enigszins als een verrassing, nadat LEGO vorige maand op zijn officiële site nog onthulde zijn 4 meter hoge Bowser mee te nemen naar LEGO World 2022. Er is ook nog veel onduidelijkheid over de toekomst van LEGO World. LEGO schrijft in de e-mail dat het evenement en concept grondig geëvalueerd zal worden.

Beste AFOL,

Het weegt ons zwaar om te moeten mede delen dat wij besloten hebben om het evenement LEGO World 2022 niet door te laten gaan en daarom alle gerelateerde activiteiten stop te zetten.

Na een uitgebreide interne evaluatie vinden wij het risico op een evenement dat geen eer doet aan het LEGO merk te groot, waardoor dit de enige juiste beslissing is.

Wat dit betekent voor LEGO World als evenement en concept zal grondig geevalueerd worden. Niemand kan de kracht van het evenement met betrekking tot het inspireren van de verbeelding en de liefde voor het merk ontkennen. Ook jullie tijd en harde werk op het evenement zelf, maar zeker ook in de voorbereiding, mag niet vergeten worden. Als meest fanatieke LEGO fans spelen jullie een cruciale rol in het succes van dit evenement.

Mocht u nog vragen zijn aan de hand van deze communicatie kunt u contact opnemen via de klantenservice.

Met vriendelijke groet,

Het Benelux LEGO World team

LEGO World vond in 2019 voor het laatst plaats en de edities in 2020 en 2021 werden geschrapt vanwege het coronavirus. De officiële website toont tot op heden alleen nog een oude melding dat de 20e editie staat gepland voor de herfstvakantie van 2022. “Uitstel is natuurlijk geen afstel. Je kunt erop vertrouwen dat we in de herfstvakantie 2022 een spetterend LEGO World verjaardagsfeestje gaan bouwen in de Jaarbeurs”, aldus de berichtgeving van LEGO vorig jaar.

Via: Bouwsteentjes.info

LEGO viert in augustus zijn 90ste verjaardag met de komst van enkele iconische sets, waaronder LEGO Icons 10305 Lion Knight’s Castle en 10497 Galaxy Explorer. Maar niet alleen oude thema’s worden nieuw leven in geblazen, want je kan ook uitkijken naar de LEGO Atari 2600, Chevrolet Camaro Z/28 1969, Marvel’s Sanctum Sanctorum en nog heel veel meer. Bij aankopen vanaf €150 ontvang je tot en met 14 augustus LEGO 40567 Forestmen’s Hideout als cadeau.

2 Reacties

  1. Wat een rare formulering van LEGO…
    “Na een uitgebreide interne evaluatie vinden wij het risico op een evenement dat geen eer doet aan het LEGO merk te groot, waardoor dit de enige juiste beslissing is”.

    Reageer
    • Inderdaad. Lego geeft hiermee geen enkele hint over een waarom. Waarom laat men dan nu het publiek speculeren? Communicatie moet je over een speelgoedmerk dan ook niet over 300 managementschijven laten lopen. Een kind is hier slecht diep teleurgesteld over en als ouder kun je t je koter feitelijk nu niet uitleggen.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten