20e editie LEGO World uitgesteld naar 2023

LEGO

De verwachting was dat er in 2022 weer een LEGO World zou plaatsvinden, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn. LEGO heeft deelnemers geïnformeerd dat men van mening is dat het risico op een evenement dat geen eer doet aan het LEGO merk te groot is. De beslissing komt enigszins als een verrassing, nadat LEGO vorige maand op zijn officiële site nog onthulde zijn 4 meter hoge Bowser mee te nemen naar LEGO World 2022. Er is ook nog veel onduidelijkheid over de toekomst van LEGO World.

Update 30/08 → LEGO heeft inmiddels op de website van LEGO World een update geplaatst voor bezoekers, waaruit blijkt dat de 20e editie LEGO World is uitgesteld naar 2023. Een duidelijk reden wordt er helaas niet gegeven. “Helaas gaat LEGO World dit jaar niet door. We begrijpen dat dit enorm vervelend nieuws is, maar wees gerust Je kunt erop vertrouwen dat we zeker terug komen op een nieuw moment in de toekomst en dan bouwen we een spetterend feestje”, aldus LEGO. Op de site is opmerkelijk genoeg ook te zien dat het evenement oorspronkelijk had moeten plaatsen in de periode van 20 tot en met 26 oktober 2022.

Begin augustus stuurde LEGO de volgende e-mail naar deelnemers:

Beste AFOL,

Het weegt ons zwaar om te moeten mede delen dat wij besloten hebben om het evenement LEGO World 2022 niet door te laten gaan en daarom alle gerelateerde activiteiten stop te zetten.

Na een uitgebreide interne evaluatie vinden wij het risico op een evenement dat geen eer doet aan het LEGO merk te groot, waardoor dit de enige juiste beslissing is.

Wat dit betekent voor LEGO World als evenement en concept zal grondig geevalueerd worden. Niemand kan de kracht van het evenement met betrekking tot het inspireren van de verbeelding en de liefde voor het merk ontkennen. Ook jullie tijd en harde werk op het evenement zelf, maar zeker ook in de voorbereiding, mag niet vergeten worden. Als meest fanatieke LEGO fans spelen jullie een cruciale rol in het succes van dit evenement.

Mocht u nog vragen zijn aan de hand van deze communicatie kunt u contact opnemen via de klantenservice.

Met vriendelijke groet,

Het Benelux LEGO World team

LEGO World vond in 2019 voor het laatst plaats en de edities in 2020 en 2021 werden geschrapt vanwege het coronavirus. De officiële website toont tot op heden alleen nog een oude melding dat de 20e editie staat gepland voor de herfstvakantie van 2022. “Uitstel is natuurlijk geen afstel. Je kunt erop vertrouwen dat we in de herfstvakantie 2022 een spetterend LEGO World verjaardagsfeestje gaan bouwen in de Jaarbeurs”, aldus de berichtgeving van LEGO vorig jaar.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

2 Reacties

  1. Wat een rare formulering van LEGO…
    “Na een uitgebreide interne evaluatie vinden wij het risico op een evenement dat geen eer doet aan het LEGO merk te groot, waardoor dit de enige juiste beslissing is”.

    Reageer
    • Inderdaad. Lego geeft hiermee geen enkele hint over een waarom. Waarom laat men dan nu het publiek speculeren? Communicatie moet je over een speelgoedmerk dan ook niet over 300 managementschijven laten lopen. Een kind is hier slecht diep teleurgesteld over en als ouder kun je t je koter feitelijk nu niet uitleggen.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten