LEGO World 2023: 20ste editie vindt plaats van 18 tot en met 24 oktober

LEGO

Na een teleurstellende periode waarin LEGO World drie jaar op rij moest worden geannuleerd vanwege de impact van het coronavirus, is er goed nieuws voor alle LEGO-fans in Nederland. LEGO World 2023 staat gepland om plaats te vinden van 18 tot en met 24 oktober 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is de 20e editie van het evenement en dat betekent dat het Deense bedrijf groots gaat uitpakken.

LEGO World 2023

LEGO World is een van de grootste LEGO-evenementen ter wereld, waar jong en oud kunnen genieten van een overvloed aan stenen. Het evenement biedt de mogelijkheid om indrukwekkende LEGO-bouwwerken te bewonderen, een foto te maken met geliefde LEGO-personages zoals Elsa, NINJAGO-trucs oefenen en samen te dansen met de vriendelijke Friends-meiden. Vorig jaar maakte LEGO bekend dat het een 4 meter hoge Bowser mee zou nemen naar LEGO World 2022, echter werd dat evenement niet veel later geannuleerd. Het is nog onbekend of Bowser dit jaar alsnog zal worden getoond.

Naast het spelen met LEGO en het bewonderen van prachtige creaties, kunnen bezoekers ook inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO). Bovendien is er de mogelijkheid om te leren coderen bij LEGO Education en je creativiteit de vrije loop te laten bij een van de bouwwedstrijden.

Het evenement is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, zodat bezoekers voldoende tijd hebben om alles te ontdekken en te genieten van alle activiteiten en attracties die LEGO World te bieden heeft. Binnenkort kunnen tickets online worden besteld via de officiële website van LEGO World. Per bestelling kunnen maximaal 6 toegangskaarten per dag worden gekocht.

De betaling kan veilig worden gedaan via iDeal, Visa, PayPal of creditcard. Na ontvangst van de betaling stuurt Ticketmaster een e-mail met een link naar de elektronische entreebewijzen. Deze e-mail fungeert tevens als bevestiging van de bestelling. Het is niet nodig om de e-tickets af te drukken; het tonen van de barcode op je smartphone is voldoende. Bij de ingang van LEGO World wordt je ticket gecontroleerd met behulp van een elektronische scanner. Belangrijk om te vermelden is dat het niet mogelijk is om tickets voor LEGO World aan de kassa van de Jaarbeurs te kopen. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden om je tickets aan te schaffen voordat je vertrekt.

Het evenement is gemakkelijk bereikbaar per trein, met het Centraal Station Utrecht naast de locatie. Voor diegenen die met de auto komen, zijn er parkeermogelijkheden beschikbaar, waarbij P2/P4 en P6 de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn. Het parkeertarief is € 4,40 per uur (of een deel van een uur) tot een maximum van €28,00 per dag (24 uur). Er is een optie om online een parkeerplaats te reserveren om wachtrijen te vermijden. Houd er rekening mee dat er in het centrum van Utrecht een milieuzone is ingesteld voor oudere voertuigen op diesel, waarbij Parkeerterrein P2 buiten de milieuzone valt. Er is ook combinatiemogelijkheid, maak daarvoor gebruik van de Park & Ride Westraven aan de A12 (navigatieadres: Griffioenlaan), waar je kunt parkeren voor €6,30 per dag en vervolgens gratis met de tram naar de Jaarbeurs kunt reizen.

LEGO-fans kunnen in juni uitkijken naar bijna 100 nieuwe sets. Onder het aanbod bevinden zich ook verschillende grote modellen, zoals LEGO NINJAGO 71799 City Markets, LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade en de prachtige LEGO DC 76252 Batcave - Shadowbox. Vroege beslissers kunnen twee cadeaus bij aankoop bemachtigen: LEGO 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100) en 40529 Children’s Amusement Park (vanaf €150).Het volledige overzicht met alle nieuwe LEGO-sets voor juni 2023 bekijk je hier.

1 Reactie

  1. Heel goed nieuws dit! Ik ga hier zeker naar toe en als het van LEGO mag, komt er weer een mooi videoverslag op mijn Nederlandstalige Lego YouTube kanaal http://www.youtube.com/@funmetbob

    Met een beetje geluk komen we met een hele groep LEGO Masters deelnemers ????!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten