LEGOLAND België opent zijn deuren mogelijk in 2027

LEGO

Goed nieuws voor onze Belgische LEGO-fans, want mogelijk opent er in 2027 een nieuw LEGOLAND-park nabij Charleroi. De eigenaar van LEGOLAND, Merlin Entertainments, en de Belgische autoriteiten tekenden dinsdag een niet-bindende intentieverklaring.

LEGOLAND België

LEGOLAND België zou 370 tot 400 miljoen moeten kosten, waarvan Wallonië 100 miljoen euro betaalt, en meer dan 1000 nieuwe banen creëren. Er bestaat overigens nog steeds een kans dat de plannen niet doorgaan wanneer het kostenplaatje te hoog oploopt. De definitieve beslissing wordt vermoedelijk eind dit jaar genomen. Het nieuwe park zou bij een akkoord zijn eerste gasten in 2027 willen verwelkomen.

Het park zal worden gebouwd op het voormalige bedrijfsterrein van machinebouwer Caterpillar in Gosselies, nabij Charleroi. Er is aanvankelijk 70 hectare beschikbaar en een reserve van 20 hectare wordt achter de hand gehouden voor toekomstige uitbreidingen en evoluties.

Beide partijen verwachten voornamelijk bezoekers uit Wallonië, de Benelux en het noorden van Frankrijk. Gemiddeld worden de LEGOLAND-parken tussen de 1,5 en 2 miljoen mensen per jaar gezocht en dit aantal zou volgens projecties ook in Charleroi gehaald kunnen worden.

In de LEGO Shop is vandaag weer een nieuw cadeau bij aankoop beschikbaar: LEGO 40689 Firework Celebrations. Je ontvangt de GWP bij alle aankopen vanaf €85 in de periode van 28 juni tot en met 7 juli 2024. De promotie is ook van toepassing op pre-orders en sets die op nalevering staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten