Uitgelicht: LEGO Ideas-project Asterix the Gaul

LEGO LEGO Ideas

We kregen onlangs het verzoek van Nederlandse LEGO Ideas-ontwerper Ganpat Berrevoets om zijn project ‘Asterix the Gaul’ (Asterix de Galliër) uit te lichten. De set is zoals de naam al aangeeft gebaseerd op de stripreeks van René Goscinny en Albert Uderzo: Astérix le Gaulois (1961), Le Combat des chefs (1963) and upon the films Astérix et la Surprise de César (1985), Astérix et le Coup du Menhir (1989) en Astérix & Obélix contre César (1999). Het idee heeft nog slechts 10 stemmen nodig om een verlenging te krijgen, dus we hopen dat jullie Ganpat een handje kunnen helpen.

Asterix de Galliër

Het huis van Asterix is het hoofdgebouw en is gebaseerd op het ontwerp van Uderzo. Het wordt vergezeld door enkele decorstukken om de omgeving van het huis compleet te maken. Deze kleinere bouwwerken moeten meer natuur en kleur aan het huis toevoegen. Het ademt de sfeer van de Gallische wereld die Goscinny en Uderzo hebben gecreëerd. Alle bouwwerken bij elkaar geeft de LEGO-fan een stukje van die wereld van Asterix in zijn eigen huis.

Om meer ruimte te krijgen om met de minifiguren in het huis te spelen, kun je de vloer met tafel, zitplaats, open haard en schoorsteen wegschuiven van de gevel van het huis (ingang, trap, slaapkamer en dak). Je kunt de open haard aansteken door op een knop te drukken aan de linkerkant van de schoorsteen. Verder zijn er zeven minifiguren aanwezig die samen met Peter de Smet en Rolf Smit zijn ontworpen: Asterix, Obelix, Panoramix, handelaar, Caius Bonus, Romeins legionair Janjurcus, Assurancetourix, Abraracourcix, Falbala en Prolix.

In de stripverhalen van Asterix de Galliër spelen dieren altijd een rol op de achtergrond. Zij maken de verhalen van Asterix compleet en dragen bij tot de realiteit van het leven in een Gallisch dorp aan de rand van het woud dicht bij de Atlantische Oceaan. De volgende dieren maken onderdeel uit van de set: Idéfix (hond van Obelix), wild zwijn, kikker, varker, uil, kreeft en twee ossen met hoorns.

Vanaf maandag 25 oktober is LEGO Harry Potter 40452 Hogwarts Gryffindor Dorms het nieuwe cadeau bij aankoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. De set ontvang je gratis bij alle Harry Potter-aankopen vanaf €100. De promotie loopt tot en met 7 november (of zolang de voorraad strekt).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten