Winnaars eerste LEGO Ideas-reviewronde 2022 bekendgemaakt: A-Frame Cabin en BTS‘ Dynamite

LEGO LEGO Ideas

LEGO heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de laatste Ideas-reviewronde. Uit de 35 beschikbare ontwerpen zijn twee winnaars gekozen: A-Frame Cabin en BTS‘ Dynamite. Beide sets zullen vermoedelijk in 2023 op de markt worden gebracht. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

LEGO Ideas 2022

A-Frame Cabin

Het winnende ontwerp van de A-Frame cabin is gecreëerd door de Italiaanse LEGO Ideas-gebruiker Norton74, echte naam Andrea Lattanzio. Hij is al negen jaar actief op het platform, maar dit is zijn eerste succesvolle project dat slechts 41 dagen nodig om de vereiste support te ontvangen.

De naam A-Frame cabin is een verwijzing naar het karakteristieke dak. De set bestaat uit het hoofdgebouw en vele kleine details rondom, zoals de houtschuur, de oude boot aan de rechterkant en de vervallen houten trap. De berghut in LEGO-vorm heeft een compleet interieur met twee verdiepingen: de bovenste met de slaapkamer en de begane grond met de woonkamer en keuken. Het hele interieur zit boordevol details die ervoor zorgen de set erg speelbaar is.

BTS‘ Dynamite

BTS‘ Dynamite is een verrassende winnaar aangezien het ontwerp draait om de Zuid-Koreaanse K-Pop band BTS. Het idee is gebaseerd op de video ‘Dynamite’ en het project lijkt door het Deense bedrijf vooral te zijn gekozen vanwege de markt. De band is namelijk vooral in Azië erg populair en laat dat nou net een belangrijke groeimarkt zijn voor LEGO. We verwachten op korte termijn in ieder geval nog geen set die gebaseerd zal zijn op de Nederlandse palingsound.

Het ontwerp van het idee is in vergelijking met de A-Frame Cabin ruw en eenvoudig, maar wanneer we kijken naar de statistieken van de videoclip dan wordt het duidelijk waarom het project toch de interesse van LEGO heeft gewekt. De muziekvideo werd maar liefst 100 miljoen keer bekeken op YouTube in minder dan een dag en een miljard keer bekeken in minder dan 8 maanden, terwijl deze LEGO-set slechts 30 dagen nodig had om de vereiste support te ontvangen. BTS’ Dynamite bevat minifiguren van Namjoon, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V en Jungkook. Verder is elk gebouw los te koppelen van de rest.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

6 Reacties

 1. We mogen nu wel een kritisch kijken naar de Lego ideas. Want opnieuw wordt een vet modulair building Idea genegeerd. Waarom maken ze geen apparte line met Lego ideas modulair Line. Want waarom zou je nog een modulair creëeren voor Lego ideas.

  Reageer
  • Er worden heel veel sets genegeerd om daarna te gaan voor iets als BTS’ Dynamite. Ze lijken vooral naar de IP van een project te kijken in plaats van naar het daadwerkelijke idee. Zoals je na het lezen van tekst misschien al wel hebt gewerkt vind ik het simpelweg een grap dat een dergelijk project kan winnen. Het is een ontwerp dat je in 10 minuten in elkaar kan zetten. Het is bovendien een dikke FY naar iedereen die bloed, zweet en tranen in zijn ontwerp heeft gestopt.

   Reageer
   • Dan zijn we het helemaal met elkaar eens. Er is langer kritiek op Lego ideas.. Maar Lego lijkt er maling aan te hebben beetje jammer

    Reageer
 2. Het is spijtig dat de echt werkende Rubik’s cube van PuzzLego er niet bij zit. Ik ben het ook volledig met jullie eens. Ik vind ook niet dat ze een set moeten uitbrengen van ‘Dynamite’.

  Reageer
 3. Zie nu ook dat die set van the A team heeft gewonnen wat een schande

  Reageer
 4. Niet de A-team en Knightrider? hmmm… geen jaren 80 fans helaas. Op de cabin na, snap ik niet dat ze die andere set hebben gekozen. Een gemiste kans helaas. Wellicht dat deze op bricklink kan worden opgepakt en als set kan worden aangeboden?

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten